24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Gaziantep'te milletvekilleri, belediye başkanları ve kentin önde gelen bazı meslek teşekkülleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.11.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te milletvekilleri, belediye başkanları ve kentin önde gelen bazı meslek teşekkülleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, mesajında, fedakarlığın, sevginin, şefkatin, azmin, sabrın bir arada bulunduğu yegane meslek öğretmenliğin bir ideal olduğunu belirtti.

Küçük yaşlardan itibaren zihinlerde ve yüreklerde derin izler bırakan öğretmenliğin bir gönül işi olduğunu vurgulayan Koçer, şöyle devam etti:

"Huzur, refah ve istikrarın hakim olduğu büyük Türkiye olma planımız var. Tüm bunlara öğretmenlerimizin emekleriyle, gayretleriyle, yetiştirecekleri çocuklarımız ve gençlerimizle ulaşacağız. Ülkemizin dört bir yanında kentlerimizin modern okullarından köylerimizin imkanları sınırlı okullarına varıncaya kadar her koşulda kendisini eğitime adamış kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun."

Milletvekili Erdoğan

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da öğretmenlerin erdemli birey olmadaki rolüne vurgu yaptı.

Eğitimcilerin yurdun dört bir yanında, fedakarca bu kutsal mesleği icra ettiklerini belirten Erdoğan, "Onlara karşı milletçe vefa borcumuzun olduğu unutulmamalıdır. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diler, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bilgi edinme ve öğrenme arzusunun en temel ihtiyaçlardan biri olduğuna dikkati çekerek, milletçe elde edilen başarıda yurdun dört bir yanında fedakarca hizmet eden öğretmenlerin emeğinin büyük olduğunu aktardı.

Şahin, şunları kaydetti:

"Kendilerine emanet edilen çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için gerekli bilgi donanımını sağlayan yol göstericilerimiz, daha güzel bir dünya hedefiyle iyi insan olmak yolunda, onlara erdem kazandırarak yarınlar için en önemli yatırımı yaparlar. Başöğretmen Atatürk'ü, ebediyete intikal etmiş olan bütün öğretmenleri şükran ve rahmetle anıyor, çağdaşlaşma yolunda cumhuriyetimizin ihtiyacı olan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri yetiştiren tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

Başkan Tahmazoğlu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğretmenlerin toplumun her kesimine örnek ve yol gösterici olduklarını belirterek, "Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için üstün gayret gösteren başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diler, genç nesillere modern bilim ve teknoloji ışığında eğitim veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarım" ifadesini kullandı.

Başkan Fadıloğlu

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da ülkenin geleceği ve umudu çocukları hazırlayan öğretmenlerin bu gün en seçkin günlerden birini yaşadıklarını aktardı.

Öğretmenler Günü'nün aynı zamanda Atatürk'ün okuma yazma seferberliğini başlattığı gün olduğuna işaret eden Fadıloğlu, "Başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere, bu gün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum" açıklamasında bulundu.

GAİB Başkanı Çıkmaz

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz da yaşamlarını çocukların eğitimine adayan, bir milletin kaderini belirleyerek geleceğe ışık tutan öğretmenlerin hak ettikleri yaşam standardına kavuşmasını temenni ederek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

GTO Başkanı Bartık

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık da öğretmenlerin hakkının asla ödenemeyeceğini vurgulayarak, "Eğitim ve öğretimin baş kahramanı tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun" ifadesini kullandı.

GTB Başkanı Tiryakioğlu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da genç nesilleri büyük bir sevgi ve fedakarlıkla hayata hazırlayan öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement