24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da törenlerle kutlandı.

24.11.2015 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü, Konya, Karaman, Aksaray ve Afyonkarahisar'da törenlerle kutlandı.

Etkinlikler çerçevesinde Konya Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altıntaş tarafından, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Konya Devlet Tiyatrosunda devam eden programda Altıntaş, ömrünü ilim öğrenmeye ve güzel ahlakla yetişmiş bir nesli inşa etmeye adayan öğretmenlerin gününü kutlayarak, şunları söyledi:

"Devletimizin, milletimizin ve medeniyetimizin yücelmesi için çaba gösteren her insanın ardında muhakkak bir öğretmenin izi, bir öğretmenin gölgesi vardır. Hiçbir maddi karşılıkla izah edilemeyecek fedakarlıkları, tabiri yerindeyse hayat tarzı haline getiren öğretmenlerimiz, geleceğimizin inşasında da en büyük paya sahiptir. Başöğretmen Atatürk, 'Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' derken, buna işaret etmişti."

Programda, Karatay TOKİ Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Ben Bir Öğretmen Olacağım, Adı Sanı Duyulmamış" oratoryosunun gösterimi yapıldı.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Korosu'nun seslendirdiği şarkılarla devam eden program, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesinin verilmesinin ardından, adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu.

Karaman

24 Kasım Öğretmenler Günü, Karaman'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Karaman Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen törende, öğretmenlik mesleğinin hiçbir dönemde saygınlığını kaybetmediğini söyledi.

"Millet olarak, dünyadaki yerimizi güçlendirmenin ve yukarılara taşımanın yolu eğitimle mümkün olacaktır" diyen Sultanoğlu, şunları kaydetti:

"Sevgi, şefkat ve fedakarlık mesleği olan öğretmenlik, ülkemizin gelişerek muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması ve uluslararası camiada saygın bir ülke haline gelmesi için en önemli meslek grubudur ve bütün mesleklerin de temelidir. Topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğu bir gerçektir. Ama bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği ayrı bir kutsallık taşımaktadır."

Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim edildi. Program Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Programa, Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, daire müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Aksaray

Aksaray'da da kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, öğretmenlerden oluşan bir heyetle Vali Şeref Ataklı'yı ziyaret etti.

Vali Şeref Ataklı, ziyarette, Öğretmenler Günü'nün Atatürk'ün Başöğretmen olarak kabul edilmesinin de yıl dönümü olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin eğitim hayatının ve yeni nesillerin yetişmesinin en temel unsuru olduğunu ifade eden Vali Ataklı, "Gelecek nesillere ve gelecek zamana daha güvenle daha başımız dik olarak ulaşabilmek için hem öğretmenlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek hem de çocuklarımızın öğretmenlerimiz tarafından en iyi şeklide yetişmesini sağlamak durumundayız. Bu anlamda öğretmenlerimiz güzel işler yapmak durumundalar bizler de kendilerine destek olacağız" ifadelerini kullandı.

Öğretmenler Günü kutlamaları, Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen törenle devam etti. Stajyerlikleri kalkan öğretmenlerin yemin ettiği törende, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere hediyeleri verildi.

Tören, öğretmenlerin oluşturduğu müzik grubunun Aksaray yöresi türküleri seslendirmesiyle sona erdi.

Burada düzenlenen törene, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve öğretmenler katıldı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da da etkinlikler, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Vali Hakan Yusuf Güner, Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi konferans salonunda devam eden törende, eğitim sisteminin en iyi şekilde işletilmesinin öğretmen, öğrenci, veli ve okul idaresi işbirliği ile gerçekleştirilebileceğini bildirdi.

Tarih boyunca ülkelerin, milletlerin, toplumların ve ailelerin kaderini iyi yetişmiş insan gücünün belirlediğini dile getiren Güner, "İnsanların eğitilmesi, insanların yetiştirilmesi her dönemde tartışılmış ve önem arz etmiştir. Bizler ülkemizde ve Afyonkarahisar'da devletimizin ve hükümetimizin kaynakları ile neslimize, geleceğimize en iyi imkanları sunmaya canla başla çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

Öğretmenliğe yeni başlayan öğretmen adaylarının yemin ettiği törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve oratoryo gösterisi sahnelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement