24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

24.11.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Van'daki tören Valilik bahçesindeki Atatürk Anıt'ına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Selahaddini Eyyubi Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden programda, konuşmaların ardından, öğretmenler arasında düzenlenen yarışmalarda seçilen en güzel şiir ve anı yazısı dinlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yaptığı konuşmada, öğretmenliğin önemine değinerek, şöyle dedi:

"Öğretmenler geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisini, en güzelini hak etmektedirler. Bugünün yöneticileri olarak ne yaparsak yapalım sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerdir."

Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

Van Gölü Aktivistleri konser verdi

Van Gölü Aktivistleri adlı grubun üyeleri, kırsalda görev yapan öğretmenleri ziyaret ederek günlerini kutladı ve verdikleri konserle öğretmenlerin güzel bir gün geçirmesini sağladı.

İpekyolu ilçesine bağlı Ağzıkara Mahallesi İlköğretim Okuluna da giden gurup üyeleri, kendilerini karşılayan okul idarecileri ve öğretmenlere gül verdi. Grup üyeleri, öğretmenlere şarkılar seslendirdi.

Grup üyesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Görevlisi Erdoğan Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırsalda görev yapan öğretmenler için etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Öğretmenlerin, ülkenin geleceği olacak çocukları yetiştirdiğini ve bunun çok önemli olduğunu belirten Özel, "Öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır. Bizler de öğretmenler tarafından yetiştirildik. Bugün öğretmenlerimizi yalnız bırakmak istemedik. Bunun yanında öğrencilerimize de topladığımız kitapları getirdik" diye konuştu.

Öğretmenliğe 2015 şubat ayında başladığını ve ilk öğretmenler gününü yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu anlatan Tekirdağlı Zehra Uruç, "Bizim için farklı ve güzel bir gün oldu. İlk öğretmenler günüm ve bir ilki böyle yaşadım. Açıkçası bulunduğumuz köy okulunda böyle bir kutlama olacağını düşünmemiştim. Bu nedenle gruba teşekkür ediyorum" dedi.

Program, öğretmen ve öğrencilerin halaylar çekmesiyle son buldu.

Çatak esnafından öğretmenlere jest

İlçede Hükümet Konağı önünde başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Atatürk İlköğretim Okulu Konferans Salonunda devam etti. Programın başında esnafın kutlama mesajlarını içeren sinevizyon sunuldu.

Program sonrasında sahne alan öğretmenler de söyledikleri türkülerle davetlilere keyifli anlar yaşattı.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ercüment Bozdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe esnafının kendilerine güzel bir sürpriz hazırladığını söyledi.

Hazırlanan sinevizyondan dolayı ilçe esnafına teşekkür eden Bozdemir, "Esnafımızın bu jesti bizi çok mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimiz de bu jeste karşılık davetlilere türküler söyledi" dedi.

Program sonunda Bilgi Köyü İlk ve Ortaokulundaki öğrenciler de öğretmenlerine hediyeler verdi.

Programa, İlçe Kaymakamı Hacı Hacı Asım Akgül, Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kaydım, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Muş -

Muş'taki program İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'ın Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı.

Öğretmenevi'nde devam etkinlikte konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz, öğretmenlik mesleğinin saygınlığına değindi. Öğretmenliğe sadece bir iş olarak bakmanın doğru olmadığını belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Tüm insanlığa sevgi ve şefkatle bakan bir medeniyetin mensubuyuz ve böyle bir gençliği de karşımızda görmek istiyoruz. Şiddet ve vahşet gördüğünde gözleri yaşarmayan, kalbi taşlaşmış bir nesille karşılaşmak istemiyoruz. Medeniyetimiz sevgi ve şefkat medeniyetidir. İlimizde 130 bin  öğrencimiz var. Bu öğrencimizi manevi değerlerle bezenmiş ve değerlerini özümsemiş insan olarak yetiştirebilirsek, hem toplum hem de ülke açısından önemli bir kazanım olur. Her zaman öğretmenlerimizin yanındayız. Milletimizin ortak değerlerinin öğrencilere aktarılması her şeyden önce gelmelidir. Bu nedenle çocukları yetiştirirken önce fikir sahibi olalım, sonra ideoloji sahibi olalım. Fikir sahibi olmadan lütfen çocuklarımızı ideolojileri karıştırmayalım."

Vali Yavuz daha sonra emekli olan Cafer Büyüközür'e plaket verdi.

Programda Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Ahmet Polat, kurum amirleri ve öğretmenler yer aldı.

Bitlis -

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bitlis Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Programda konuşan Vali Ahmet Çınar, bireyin yetişmesinde, mutluluğunda, yaşam biçiminde en büyük etkenin öğretmen olduğunu söyledi.

Çınar, "Öğretmenler bizim baş tacı ve kutsalımızdır" dedi.

Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) Başkanı Ahmet Eren, BETAV'ın ticaret ve siyasetle uğraşmadığını söyledi.

Gençleri çatışmacı ortamdan koruyacak ve onlara bu bilgileri kazandıracak önemli kitlenin öğretmenler olduğunu ifade eden Eren, "Öğretmenlerin kalitesi, yaşam standardı, toplumda gördükleri saygı ve itibar çok önemlidir" diye konuştu.

Programa, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Hakkari -

Hakkari'deki tören Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın çelenk sunmasıyla başladı.

Hakkari Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program Atatürk Kültür Merkezinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Esra Kaya bir konuşma yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmenliğin, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu ifade etti.

Öğretmenliğin bedelinin maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sınırları duvarlarla çevrelenemeyecek kadar kutsal bir çaba olduğunu söyleyen Kurtaran, öğretmenin, bir toplumun geleceği için ümit ve güven kaynağı olduğunu belirtti.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etme töreninin ardından kentte daha önce görev yapan öğretmenlerin duygu ve düşüncelerinin aktarıldığı slayt izlendi.

Daha sonra Vali Yakup Canbolat, emekli öğretmenlere çeşitli hediyeler takdim etti.

Öğretmenlerin türküler seslendirildiği, öğrencilerin de şiirler okuduğu program, öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Programda Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcıları Hasan Ongu ve Mehmet Emin Taşçı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement