24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Samsun, Çorum, Sinop, Tokat, Çankırı ve Amasya'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

24.11.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü, Samsun, Çorum, Sinop, Tokat, Çankırı ve Amasya'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından tören, Atatürk Kültür Merkezinde devam etti.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin günlerini kutladı. Türkiye'de ciddi sorunlar yaşandığını dile getiren Şahin, Samsun'da özel bir hastanede görevli kadın hastalıkları uzmanı operatör Doktor Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Şahin, "Bir psikopatın dışarıda birine bıçak saplaması, eski eşi ile kavgaya tutuşması sonucu onları ayırmaya kalkan bir doktora bıçakla saldırması. Bu doktorun hayatını kaybetmesi, yine aynı şahsın camdan atlayıp ölüme uçması hepimizi düşündürmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu olumsuzlukların sadece öğretmenlere yüklenilmemesi gerektiğini ancak bir şekilde öğretmenlerin kendileriyle somutlaşan bir yükümlülük altına girdiğini vurgulayan Şahin, şöyle dedi:

"Gerek aldığımız terbiye, gerek inancımız gereği aslında bu tarz olumsuzluklar içine girmememiz gerekiyor ama ne yazık ki her gün bu tür haberler olmaya başladı. Bugün öğretmenlerimiz için güzel şeylerin söylenmesini isterim. Süslü laflar edelim ama emin olun herkes gibi bizim de ciğerimiz yanıyor. Beni eleştiren yazarlara da söyledim, dedim ki somut bir öneri getirin. 'Valiyi göreve davet ediyoruz, güvenlik güçlerini göreve davet ediyoruz'. Görevdeyim ben ama bu tarz bir olayı gördüğümüzde işin içinden çıkamıyoruz."

Tek hedefin eğitim olduğuna değinen Şahin, "Eğer eğitim konusunda mesafe alamazsak daha bu nutuklar çok söylenir, çok insanın canı yanar. Onun için eğitimin sadece öğretmenlerin yapmak zorunda kaldığı bir iş olmadığı inancıyla söylüyorum. Öğretmenlerin de, imamların da, muhtarların da, askerlerin de kısaca gözümüzün önüne getirdiğimiz her kesimin eğitime katkı sağlaması gerekiyor. Eğer biz bir şey istersek mutlak suretle gerçekleşir. Sadece imkansızlar zaman alır" diye konuştu.

Vali Şahin, öğretmenlerin sorunlarını bildiğini, kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ben de bir kamu görevlisiyim. Az önce yavrumuz okudu şiirini, 'Ben öğretmen olmak istiyorum'. Öğretmen olduktan sonra da 'Maaşımı beğenmiyorum'. Ben de beğenmiyorum. Hakikaten beğenmiyorum. Ben de buraya gelinceye kadar şu an aldığım maaşın iki katı maaş alıyordum ama kimse zorlamıyor. Bırakabiliriz, bırakabilirsiniz ama bu konuşmayı salondaki öğretmenlerin samimiyetine güvenerek yapıyorum."

"55 Öğretmen, 55 Hikaye" projesi

Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin de öğretmenlerin ışık gibi olduğunu, karanlıkta kalan her öğrencinin bu ışığı aradığını ifade etti. Dünyanın en saygın mesleklerinden birinin öğretmenlik olduğunu vurgulayan Girgin, mesleğin mensubu olarak kendini şanslı hissettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü oratoryosu sahnelendi. Aday öğretmenlerin öğretmenlik yeminini etmesinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "55 Öğretmen, 55 Hikaye" yarışmasının birincisi Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ülkü İrtem, ikincisi Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmeni Yılmaz İmanlık, üçüncüsü Çarşamba Alibeyli Gülhan Yusuf Yön İlkokulu Tuğba Aycan ve mansiyon ödülüne layık görülen İlkadım Anaokulu Öğretmeni İkbal Gemici'ye de ödülleri verildi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin seslendirdiği Öğretmen Marşı'nın okunmasının ardından program sona erdi.

Çorum

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünce Yunus Emre Parkı içindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, Devlet Tiyatro Salonu'nda devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin karşılık beklemeden yapılan fedakarlık mesleği olduğunu belirterek,  şöyle dedi:

Yıllar boyunca elde ettiğiniz bilgi birikimini bu ülkenin gençlerine saçlarınıza aklar düşünceye kadar aktarmaya devam ediyorsunuz. Unutulmamalıdır ki bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, değerlerine sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin çağı yakalayabilmesi mümkün değildir. "Çocuklarımızın ve gençlerimizin, çağın bir adım ötesinde milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil olarak yetişmesinde en büyük pay kuşkusuz öğretmenlerimizindir. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir."

Büyük'ün ardından emekli öğretmenler adına Kadriye Canan Özdoğan, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına da Şerife Öğreten birer konuşma yaptı. Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan ve aday öğretmenlik statüsünden öğretmenlik statüsüne geçen 9 öğretmenin yem ettiği programda emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi de verildi.

Program, yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve Çorum Fen Lisesi öğretmenlerinin oluşturduğu korunun Türk halk müziği konseriyle sona erdi.

Törene Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Sinop

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda süren törende konuşan Türkkan, bir milletin milli, ahlaki, ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu söyleyerek, "Mutlu insanlardan oluşan bir toplumun meydana getirilmesinde temel unsurun eğitim ve eğitimde de temel unsurun öğretmen olduğu tartışılmaz bir gerçektir" sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti, yıl içinde emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgesi takdim edildi.

Törende Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaettin Serten, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğlu, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

Tokat

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla makamında tebrikleri kabul etti.

İl kutlama kurulu adına Plevne İmam Hatip Ortaokulu Rehberlik Öğretmeni Melike Çalık, Yazıcı'ya çiçek takdim etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde gerçekleştirilen törene Tokat Belediye Başkan Vekili Selahattin Kelemci, daire ve okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Çankırı

Çankırı'daki tören, 100. Yıl Kültür Merkezinde saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, törende yaptığı konuşmada, Başöğretmen Atatürk'ün yeni nesli öğretmenlere emanet ettiğini anlattı.

Öğretmenliğin tarihin her döneminde zorlukla, mücadeleyle ve en önemlisi de sabırla anılan bir meslek olduğunu vurgulayan Özcan, "Öğretmenlerimiz yalnızca kendisine verilen ders kitaplarını, milli eğitim müfredatını öğrencilerine aktarmaz. Öğretmen aynı zamanda öğrenciye değer aktarır, eğitir. Yeni nesillerin gönüllerine sevgi tohumu ekecek, geçmişi geleceğe taşıyacak meslek öğretmenliktir" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Emekli öğretmenlere plaket verilmesi ve  adaylığı kalkan öğretmenlere mesleğe giriş yemini ettirilmesinin ardından Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri konser verdi. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerince de "Gram Gram Dram" oyunu sergilendi. .

Amasya

Amasya'da Saraydüzü Kışla Binası'nda düzenlenen törende adaylıkları biten stajyer öğretmenler Türk bayrağı önünde yemin etti. Daha sonra Vali İbrahim Halil Çomaktekin tarafından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

Günün anlam ve önemine dair konuşmaların yapıldığı ve şiirlerin okunduğu törende yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Vali Çomaktekin, öğretmenlerin toplumu şekillendiren, geleceğin teminatı çocukları eğiten ve onlara yol gösterenlerden oluştuğunu söyledi.

Program, Torumtay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Törende Vali Çomaktekin'in yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, emekli ve görev başındaki öğretmenler ile öğrenciler bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement