24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Hayrabolu İlçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

24.11.2015 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayrabolu İlçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede'nin çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Sadi Kıyak Öğretmenevi'nde program düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, burada yaptığı konuşmada, yeni nesillerin yetişmesinde öğretmenlerin büyük emeği olduğunu belirterek, "Öğretmenler toplumun tüm kesimlerine yol gösteren birer önderdir ve öğretmen, mesleğini fedakarca, aşkla ve şevkle yapandır" dedi.

Hayrabolu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Akbaba da, Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren gün olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin kutsal ve saygın bir meslek olduğunu söyleyen Akbaba, "Atatürk ilke ve inkılaplarına içten, bağlı özverili, çevresine güven veren, insan ve yurt sevgisiyle dolu öğretmenlerimize, Cumhuriyetimizin kurucu Ulu Önder Atatürk, 'Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır' diyerek hem büyük sorumluluk yüklemiş, hemde önemlerini vurgulamıştır." dedi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, mesleğe yeni başlayan öğretmenler de yemin etti.

Tören sonunda Kaymakam Tamer Orhan, yıl içerisinde emekli olan öğretmene plaket verdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement