24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Politika

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğitim sistemi yeni çağa uygun bir şekilde değiştirilmeli, öğretmenlerimizin olanakları artırılmalıdır.

23.11.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğitim sistemi yeni çağa uygun bir şekilde değiştirilmeli, öğretmenlerimizin olanakları artırılmalıdır. CHP iktidarında eğitim sisteminde devrim yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Nitelikli bir eğitim sisteminin, ülkelerin özgürlük ve bağımsızlığının teminatı olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu mesajında, eğitimin asli unsurunu ise öğretmenlerin oluşturduğunu bildirdi.

Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği günün "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmasının, öğretmenlere ve eğitime verilen önemin bir göstergesi olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenler en iyi koşullara sahip olmadan, ülkemizin eğitim sistemi hak ettiği seviyeye çıkamaz." ifadesini kullandı.

Bugün öğretmenlerin içinde bulunduğu koşulların bu temel gerçeklere uygun olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında ücret aldığını, ekonomik nedenlerden dolayı sağlık sorunları yaşadığını ileri sürdü.

Olağanüstü hal (OHAL) döneminde binlerce öğretmenin anayasal bir hak olan sendika üyeliği nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığını veya açığa alındığını da vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, on binlerce öğretmenin lisansının iptal edildiğini belirtti.

Hukuk devletinin temel ilkeleri gözetilmeksizin yapılan keyfi uygulamalarla eğitim sektörünün ağır bir darbe aldığını savunan Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Atanamayan öğretmenler de karşımızda önemli bir sorun. Yanlış eğitim politikaları nedeniyle, binlerce yetişmiş öğretmen öğrencilerinden, yüz binlerce öğrenci de hak ettikleri nitelikteki öğretmenden mahrum durumda. Öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu bu acı tablo değişmek zorundadır. Eğitim sistemi yeni çağa uygun bir şekilde değiştirilmeli, öğretmenlerimizin olanakları artırılmalıdır. CHP iktidarında eğitim sisteminde devrim yapacağız. 13 yıl süreli, tam gün, nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitimi hayata geçireceğiz. Kamu eğitim harcamalarının GSYH içerisindeki payını OECD ve UNESCO normlarına çıkaracağız. Ücretli öğretmen uygulamasına son vereceğiz. Bütün öğretmenler kadrolu olacak. Öğretmenlerin devlet kadroları içindeki statüsünü, ek göstergelerini ve ek ders ücretlerini yükselteceğiz. Öğretmenlerimizin özlük haklarını yasayla güvence altına alacağız. Atama bekleyen öğretmen sorununu kadrolu atamayla çözecek, 140 bine yaklaşan öğretmen açığını kapatacağız."

"CHP özgürlükçü demokrasiyle, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkma hedefine ulaşmayı hedeflemektedir. Bu hedefe ulaşmanın yolu eğitimden ve öğretmenlerden geçmektedir." diyen Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu duygu ve düşüncelerle atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını diliyor, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement