24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

23.11.2016 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Coş, mesajında, Büyük Atatürk'ün 24 Kasım 1928 tarihinde "Başöğretmen" unvanı alması vesilesiyle 1981 yılından bu yana her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Öğretmenliğin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında sevgi ilişkilerine dayanan bir meslek olduğuna vurgu yapan Coş, "Bu açıdan düşünüldüğünde bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, çok yüce ve onurlu bir meslektir. Türk toplumunun şekillenmesinde, cumhuriyetin ve milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz, en fedakar ve saygıyı en çok hak eden değerlerimizdir." ifadelerini kullandı.

Mesajında öğretmenlerin geleceğin mimarı olduğunu ifade eden Vali Çoş, şunları kaydetti:

"Amansız bir güç yarışının yaşandığı dünyamızda, bu yarışın galibi kuşkusuz ki, iyi eğitilmiş insan gücüne önem veren milletler olacaktır. Çağımız, bilgi ve teknoloji çağıdır. Bilgiyi, teknolojiyi üretemeyen, kullanamayan toplumlar, hem ekonomik, hem kültürel, hem de siyasi alanda geri kalacaklardır. Bu yarışta en büyük sorumluluk ve görev de öğretmenlere düşmektedir.

Öğretmenlerimiz sayesinde medeni dünyada hür, onurlu ve saygın bir millet olarak daha iyi konumlara erişeceğimize en ufak bir endişemiz yoktur. Sizler sıkıntılarla karşılaşsanız dahi, görev anlayışınızdan ve ideallerinizden taviz vermeden, büyük bir sevgi ve görev aşkıyla vazifenizi yapıyorsunuz, sizleri gönülden tebrik ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement