24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Elazığ ve Sivrice ilçesinde tören düzenlendi.

24.11.2016 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, Elazığ ve Sivrice ilçesinde tören düzenlendi.

Tören öğretmen evi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, Belediye kültür merkezinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Elazığ Anadolu Lisesinin düzenlemiş olduğu programda konuşan Elazığ valisi Murat Zorluoğlu, katılımcılara öğrencilik yıllarında öğretmenleri ile yaşadığı hatıralarını anlattı.

Bir köy öğretmeninin öğrenci üzerindeki etkisini anlatan Zorluoğlu, "Öğretmenlerin öğrenciler üzerinde önemli etkileri olduğunu biliyorum, bunların sayısının artması lazım öğretmenlik mesleğinin başka hiçbir meslek ile kıyaslanamayacak kadar bir fedakarlık mesleğidir." dedi.

Ülkenin sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Zorluoğlu, öğretmenlerin çocuklara milli ve manevi değerleri, vatan ve bayrak sevgisini, milli iradenin önemini anlatmak zorunda olduklarını aktardı.

Program, stajyer öğretmenlerin yemin töreni ile son buldu.

Eğitim-Bir-Sen'den emekli öğretmene ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile 69 yaşındaki emekli öğretmen İhsan Aslantaş'ı evinde ziyaret etti.

Bahşi ve beraberindekiler, 2012 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu kısmi olarak vücudu kullanamayan Aslantaş'ın Sürsürü Mahallesinde bulunan evine gitti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren emekli öğretmen Aslantaş, öğretmenliğin esasının çocuk sevgisi ve sabırdan geçtiğini dile getirdi.

Genç öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Aslantaş, "Çocuk ve eğitim psikolojisini iyi bilmek gerekir. Çünkü çocukların hepsi bir seviyede değil. Genç öğretmenlere tavsiyem çocuklardaki ferdi farklılıkları düşünsünler. Hepsinin anlayış ve kavrayışı bir olmaz. Sabredecek ve çocuğu yavaş yavaş kazanacaklar. Öğretmen haşin tabiatlı olmayacak. Böyle kişiler öğretmenlik yapamaz." dedi.

Aslantaş ayrıca öğretmenlerin kendilerini çok iyi yetiştirmesi gerektiğini ve iyi bilinmeyen bir şeyin başkasına öğretilmesinin de mümkün olmayacağını sözlerine ekledi.

Sivrice

Sivrice ilçesindeki kutlamalarda da, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak, İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Mili Eğitim Müdürü Özdal Akdemir, 24 Kasım'ın Atatürk'ün millet mekteplerini açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği tarih olduğunu hatırlattı.

Akdemir buradaki konuşmasında, "Bu önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım, Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk'ün aydınlattığı yolda, bugün on binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele, gönülden gönüle yeni nesillere taşımaktadırlar." dedi.

Programa Kaymakam Mehmet Rıdvan Doğan, Garnizon Komutanlığı Yüzbaşı Necip Kaçar, Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement