24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

Vali Süleyman Elban ile Belediye Başkanı Selim Yağcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

23.11.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Süleyman Elban ile Belediye Başkanı Selim Yağcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Elban, mesajında, hayatın merkezine insanı alan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak, kişiliğin belirlenmesinde, yetişmesinde, hayata dair kanaatlerin, düşüncelerin oluşmasında en büyük emeklerin öğretmenler olduğunu kaydetti.

Öğretmenliğin malzemesinin insan olduğunu belirten Elban, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek kutsaldır. Geleceği aydınlık ve daha müreffeh bir Türkiye ancak kendisini daima yenileyen öğretmenlerimizin, en son ve yeni bilgilerle donatacağı çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde şekillenecektir. Başöğretmen Atatürk'ün söylediği gibi, 'Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve yeni nesil öğretmenlerin eseri olacaktır'. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük fedakarlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, Cumhuriyetin değerlerini, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin gününü kutluyorum."

Belediye Başkanı Yağcı da çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmenin, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini vurguladı.

Öğretmenlerin eğitimdeki önemine değinen Yağcı, şunları kaydetti:

"Eğitim sorunlarını çözen devletlere baktığımızda bu devletlerin kültür, sanat, bilim ve sosyo-ekonomik alanda kalkınmış ve ilerlemiş olması gözlerden kaçmayan bir unsur olmuştur. Buradan da anlaşıldığı gibi, kalkınmanın temel şartı, eğitim ve öğretimdir. Öğretmen, eğitimi, öğretimi ve insanlara bir hayat boyu rehber olmayı meslek edinen kimsedir. Eğitim, yaşamın olmazsa olmazlarından biridir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement