24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika
Güncel

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Değerli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, şükranlarımı...

23.11.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Değerli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Topaca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, geleceğe emin adımlarla yürüyen, maddi ve manevi yönden sağlıklı, kendine güvenen bir toplumun var olabilmesi için sabırla çalışan, bilginin güç olduğunu bilen ve bu ilkeler uğruna gayret sarf eden öğretmenlerin, kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

İyi bir neslin, iyi yetişmiş öğretmenlerle mümkün olacağını vurgulayan Topaca, "Gazi Mustafa Kemal'in de işaret ettiği gibi yeni nesil onların eseri olacaktır. Öğretmenler, bir milletin geleceğini, ideallerinin harcını karar ve milletin gelecek nesillerini tezgahında bir gergef gibi işler." değerlendirmesinde bulundu.

Topaca, öğretmenliğin sanatla iç içe olan bir meslek ve malzemesinin de insan olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bireylerin kişilikleri onların elinde biçimlenir, şekillenir ve hayata hazırlanır. Bu nedenle her meslek sahibinin alın terinde öğretmenin de emeği vardır. Paha biçilemez bir meslek icra eden öğretmenlerin hakkının ödenemeyeceğini Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözü en güzel şekilde ifade etmiştir.

Muasır medeniyet seviyesine, daha gelişmiş bir demokratik hayata ve insan haklarına öğretmenler sayesinde ulaşabiliriz. Onlar bize, ön yargısız bir dünyaya, bilim ve teknolojiye ahlaklı ve erdemli olmakla ulaşılabileceğini gösterirler.

Değerli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarları olmaya devam edeceklerine olan inancımla yurdumuzun her köşesinde görevlerini özveriyle yerine getiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, şükranlarımı sunuyorum. Yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement