24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Yerel

24 Temmuz Basın Bayramı

Mardin'de, Vali Ömer Faruk Koçak, Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdür Adnan Günbegi ve bazı sivil tolum kuruluşu temsilcileri, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de, Vali Ömer Faruk Koçak, Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdür Adnan Günbegi ve bazı sivil tolum kuruluşu temsilcileri, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Koçak mesajında, günümüzde hızla değişen dünyada gelişmeleri takip edebilmek adına iletişim ve haberleşmenin önemli bir gereksinim haline geldiğini belirtti.

Bu bağlamda mesai mefhumu gözetmeden en doğru en yeni gelişmeleri okuyuculara ulaştırabilmek adına gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdüren gazetecilerin emeğinin tartışılmaz olduğunu kaydeden Koçak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çağdaş ve medeni bir toplum olmanın en önemli belirtilerinden birinin basın özgürlüğünden geçtiğini düşündüğümüzde de yine gazeteci ve yazarlarımızın demokrasinin görev ve sorumluluğunu üstlenen aktif birer temsilcileri olduğu da aşikardır. Düşüncelerini özgür bir ortamda okuyucularla paylaşmanın yıl dönümü olarak kutlanan bu anlamlı günde tüm görsel, işitsel ve yazılı basın mensuplarıyla aynı sevinci paylaştığımı belirtir, 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramını kutlarım."

BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi de, gazetecilerin en iyi ortamlarda çalışması gerektiğini ifade etti. Günbegi, zor şartlarda görevlerini ifa eden en iyi haberi yapmak ve iyi bir gazete çıkarmak için çaba sarf eden gazetecilerin bayramını kutladığını kaydetti.

Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül ise, gelişen dünyada artan kitle iletişim araçları ile toplumu olaylardan haberdar etmeye ve bilinçlendirmeye çalışan basın mensupları oldukça zor şartlar altında görev yaptıklarına şahit olduklarına işaret etti.

Yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerin habere ulaşma ve haberi yayına hazır hale getirip zamanında ulaştırmada azami fedakarlık yaptığını aktaran Akgül, şöyle dedi:

"Bu vesileyle siz gazeteci ve basın mensubu arkadaşlara gerekli kolaylık ve imkanların en iyi şartlarda sağlanması gerektiğini, yerel ve ulusal basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Kadir Üründü, Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mardin Temsilcisi Muzaffer Duru da mesajlarında basın mensuplarının bayramını kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement