24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sözlü, mesajında, hür, objektif, toplum yararına ve basın ilkelerine bağlı çalışan gazetecilerin ve medya kuruluşlarının, demokrasinin köklü hale gelmesi adına önemli unsurlardan biri olduğunu belirtti.

24 Temmuz'un basın bayramı olarak kutlanması gerektiğini, fakat sorunlar nedeniyle sıkıntıların dile getirildiği bir güne dönüştüğünü savunan Sözlü, şunları kaydetti:

"Basın kuruluşlarının objektif, birilerine bağımlı olmadan habercilik yapabilmeleri için onlara kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak ortamın sağlanması gerekir. Büyükşehir Belediyesi olarak, kanunların izin verdiği ölçüde, özel günlerde, bayramlarda basın-medya kuruluşlarını destekliyoruz.

Yerel medyanın çalışmalarını, iyi niyetli eleştirilerini halka hizmet yolunda bize yol gösteren fırsatlar olarak görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu özel günün gerçek anlamıyla bayram olarak kutlandığı, basın üzerindeki sansürün tamamen kaldırıldığı günleri hep birlikte yaşama arzumuzu seslendiriyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement