24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altıparmak, mesajında, gelişmiş demokrasilerdeki en önemli özgürlüklerden birisinin ifade ve haber alma özgürlüğü olduğunu belirterek, bu nedenle sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanmasının basın tarihi için en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydetti.

Modern ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basının, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde, iletişim teknolojisinin de sunduğu imkanlardan yararlanarak tarafsız, doğru ve hızlı bir haber akışıyla, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağladığını ifade eden Altıparmak, vatandaş ile kamu kurumları arasında da bir köprü görevi ifa ettiğini belirtti.

-Zolan'ın mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan da basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu dile getirdi.

Zolan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasiyle yönetilen toplumlarda haberleşme özgürlüğü son derece önemlidir. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarıyla her tür gelişmeleri topluma aktarır. Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement