24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Kars Valisi Rahmi Doğan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2016 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valisi Rahmi Doğan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Doğan, mesajında, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracının basın olduğunu belirtti.

Basının, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan önemli unsurların başında geldiğini hatırlatan Doğan, "Meslek ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkımızı, doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek, basınımızın temel görevidir. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir sorumluluğu da üstlenmektedir." ifadesini kullandı.

Doğan, gazetecilerin büyük bir özveri ve zorluklar içerisinde görevini ifa ettiklerini vurgulayarak, "Son günlerde yaşadığımız menfur darbe girişiminde de görüldüğü üzere ulusal ölçekte olduğu kadar yerel ölçekte de milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın, yayın organlarımız, demokrasimizin en büyük güvencelerinden olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Basın mensuplarımız, milli iradeye pranga vurulmak istenen bu kalkışmada, milli birlik ve bütünlüğümüzü koruyucu tutum ve yayınlarından dolayı her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 108'inci yıl dönümünde, ilimizde faaliyette bulunan tüm basın yayın organları ve basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar ve sağlıklı günler diliyorum." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement