24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

24.07.2016 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Filiz, mesajında, gelişen kitle iletişim araçlarıyla, gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basının, haber verme, bilgilendirme, kültürel ve manevi değerleri aktarma, kamuoyu oluşturma gibi birçok fonksiyona sahip olduğunu belirtti.

Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak da bilinen basının, 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadeledeki rolüne dikkat çeken Filiz, şunları kaydetti:

"Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevleri, darbe girişimine karşı gerçekleştirilen olayların anında duyurulması ve vatandaşlarımızı yönlendirmesi konusundaki duyarlılığı takdire şayandır. Özellikle son olaylarda gerek yerel gerek ulusal basınımızın milli iradenin yanındaki kararlı duruşları milli menfaatlerimize uygun yayınlarla halkımızı doğru bilgilendirmeleri, demokrasi ve basın tarihimizde yerini almıştır. Türk basını, 15 Temmuz darbe girişimine karşı başarılı bir sınav vermiştir."

Başkan Subaşıoğlu'ndan Basın Bayramı mesajı

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Türk basınında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'de demokrasinin vazgeçilmez ögelerinden birisinin basın olduğuna dikkati çekti.

Basının, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada büyük bir güce sahip olduğunu vurgulayan Subaşıoğlu, mesajında "Bugün, güçlü Türk basınının 15 Temmuz tarihinde yapılmak istenen darbe girişimine karşı ülkemiz adına aldığı büyük sorumluluk, demokrasimizin bir teminatı olduklarının göstergesidir. O gece yaşananları milletimize doğru bir şekilde yansıtmış ve darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol oynamıştır." görüşlerine yer verdi.

Çameli Belediye Başkanı Arslan

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan da basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli unsurlarından biri oluğunu kaydederek, "Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement