25 Kasım Edirne'nin Kurtuluşu - Son Dakika
Güncel

25 Kasım Edirne'nin Kurtuluşu

25 Kasım Edirne\'nin Kurtuluşu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 25 Kasım Edirne'nin kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.11.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 25 Kasım Edirne'nin kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılında 25 Kasım Kurtuluş Günü'nü Edirnelilere ve cumhuriyete yakışır bir şekilde kutlayacaklarını belirtti.

Edirne'nin kurtuluş mücadelesinin en önemli kalelerinden biri olduğunu aktaran Gürkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"94 yıl önce millet olma bilinciyle zorlu bir mücadele verildi. Bu zorlu mücadele ardından kazanılan zaferin bir milletin bağımsızlığı ile sonuçlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı bağımsızlık mücadelesinde Edirne'nin Mudanya Ateşkesi gereğince 25 Kasım 1922 tarihinde TBMM kuvvetlerince teslim alınmasıyla en önemli zaferlerinden biri de elde edildi.

Edirne halkımızla birlikte bu 25 Kasım'da da bağımsızlığımızın 94. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Edirnelileri kurtuluşumuzun 94. yılında yaşayacağımız coşkuya ortak olmaya ve kurtuluş şenlikleri kortejine davet ediyorum. Bizlerin bu günleri yaşamasına vesile olan, bu uğurda canları feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de saygıyla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 25 Kasım Edirne'nin Kurtuluşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement