25 konut, 8 ambar ve 5 samanlık yandı - - Son Dakika
Güncel

25 konut, 8 ambar ve 5 samanlık yandı -

Artvin'in Yusufeli ilçesinde çıkan yangında, bitişik haldeki 9 binada bulunan 25 daire, 8 ambar ile 5 samanlık tamamen yandı.

08.09.2014 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Yusufeli ilçesinde çıkan yangında, bitişik haldeki 9 binada bulunan 25 daire, 8 ambar ile 5 samanlık tamamen yandı.

İl Afet ve Acil Müdürlüğü'nden (AFAD) alınan bilgiye göre, ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Yüncüler köyü Kayabaşı Mahallesi'nde yer alan bir evde, henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.

Köylülerin müdahalesine rağmen kısa sürede büyüyerek önce yangının başladığı yapıyı saran alevler, bir süre sonra bu evin yanında yer alan bitişik haldeki 8 bina, 8 ambar ile 5 samanlığa yayıldı.

Yangına, Yusufeli Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, Artvin AFAD Şube Müdürü Kemal Şenlioğlu idaresindeki 5 ekip ve İl Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler müdahale etti.

Ekiplerin çabalarına rağmen, 9 binadaki 25 daire, 8 ambar ve 5 samanlık yanarak kullanılamaz hale geldi.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı ve yanan ev, samanlık ile ambarlardaki soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Yangının çıkış sebebinin araştırıldığı, olaya ilişkin soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi.

Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci'nin de olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldığı ve geceyi komşularının evlerinde geçirecek olan mağdur ailelere "geçmiş olsun" dileğinde bulunduğu öğrenildi.

Yangın gece geç saatlerde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangına müdahale eden ve görgü tanıklarının ifadelerine göre yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Görgü tanıkları;

Murat Ambar: ben geldiğimde mahallede ilk ev yanmaya başlamıştı. Burada kişilerle kovalarla, tabi bu yeterli olmuyor. Eşya alamaya çalıştık tabi başarılı olamadık. Çoğu insanların burada etiyle tırnağıyla çoğu eşyası yandı. Yayladan geldim. Geldiğimde ilk ev yanıyordu. Şu araka tarafta, insanların barındığı ev hayvanların kaldığı ahır samanlık tamamıyla yandı sadece şurada iki üç ev kaldı. Onlara da sağ olsun komşular müdahale etti.

Ekrem Zurnacı: Orman dairesinin itfaiyesi ile bir şeyler yaptık ama sonuçta bütün her şey yandı.

Efe Ambarlı: Ben Artvin de oturuyorum geldiğimde her şey yerle bir olmuştu. Görevli olan arkadaşlara teşekkür ederim. Ellerinden geleni yaptılar çalıştılar. Bütün sermayemiz buradadır. Sekiz dokuz ayımız burada geçmektedir. Bu yüzden esas yatırımımız buradadır elimizde ne var ne yok yandı gitti.

25 konut, 8 ambar ve 5 samanlık yandı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 25 konut, 8 ambar ve 5 samanlık yandı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement