25 Ülkenin Genç Mucitleri Mef Üniversitesi'nde Yarışacak - Son Dakika
Ekonomi

25 Ülkenin Genç Mucitleri Mef Üniversitesi'nde Yarışacak

‘24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması’ için uluslararası organizasyona, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 25 farklı ülkeden toplam bin 434 öğrenci, 771 proje ile başvuruda bulundu.

21.04.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması' için uluslararası organizasyona, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 25 farklı ülkeden toplam bin 434 öğrenci, 771 proje ile başvuruda bulundu. Finale kalmaya hak kazanan 163 lise öğrencisi, MEF Üniversitesi kampüsünde birincilik için yarışacak.

Fen alanında bilimsel araştırmaları özendirmek ve Türk ve yabancı lise öğrencileri arasındaki genç araştırmacıları desteklemek amacıyla, MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 24.'sü düzenlenen 'Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda sergilenerek yarışmaya hak kazanan araştırma projeleri belirlendi. 5-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 'Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda mimik kontrollü protez koldan, maden ocağı havalandırma sistemi tasarımına, diyabet hastaları için yer elmasından cips ve içecek üretiminden alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek yeni yöntemlere kadar farklı konularda gerçekleştirilen birbirinden değerli projeler dikkat çekiyor.

Başta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Dubai, Filipinler, Gürcistan, Hırvatistan, İsveç, Karayipler, Kırgızistan, K.K.T.C., Kosova, Letonya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Türkmenistan'ın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl 25 ülkeden toplam 771 projeden finale kalan 91 projeyi temsilen 163 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında geliştirdikleri projeler ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil edecekler.

Genç mucitler, bilim dünyasının değerli akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından üç farklı kategoride değerlendirilerek ödüle layık görülecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 25 Ülkenin Genç Mucitleri Mef Üniversitesi'nde Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement