25. Ulusal Dermatoloji Kongresi - Son Dakika
Yerel

25. Ulusal Dermatoloji Kongresi

Antalya'nın Kemer ilçesinde başlayan kongreye, yaklaşık 800 kişi katılıyor Türk Dematoloji Derneği Başkanı Yılmaz: "Kongrede daha çok kozmetik alanı, sedef, behçet, ala gibi hastalıklar, saç dökülmesi, akne sorunları ve bu konular hakkında yaşanan son gelişmeler ile tedavi yöntemleri tartışılacak"

21.10.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25. Ulusal Dermatoloji Kongresi, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Türk Dermatoloji Derneği ve 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğinde Kemer Rixos Sun Gate Otel'de düzenlenen kongreye yaklaşık 800 kişi katılıyor. Bazı kursların da verileceği kongrede kozmetik, sedef, behçet, ala gibi hastalıklar, saç dökülmesi, akne sorunları, bu konular hakkında yaşanan son gelişmeler ve tedavi yöntemleri tartışılacak.

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Ertan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kongrenin ilk gününün kurslarla başladığını, bazı alanlarda uygulamaların da yapılacağını söyledi.

Kongrede özellikle kozmetik alanının alt başlıklar altında tartışılacağını dile getiren Yılmaz, bunlardan bazılarının dolgu, piling ve botoks kursları olduğunu, ayrıca lazer ve dematolojik cerrahi ve dematopolojik kurslar da verileceğini kaydetti.

Yılmaz, kongrede 40 civarında oturum planlandığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Kongrede 115 konuşmacı var. Kongre ile ilgili 660 bildiri yayınlandı. Bunların bir kısmı yazılı, bir kısmı sözlü. Kongre süresinde Türk Dematoloji Derneği Başkanı seçimi de yapılacak. Kongrede daha çok kozmetik alanı, sedef, behçet, ala gibi hastalıklar, saç dökülmesi, akne sorunları ve bu sorunlar hakkında yaşanan son gelişmeler ile tedavi yöntemleri tartışılacak."

Tıbbi farmokoloji uzmanı medikal estetik hekimi PhD. Dr. Devrim Gürsoy da lazer sistemlerinin gelişen teknolojik koşulların insan sağlığını kolaylaştırıcı noktada ciddi anlamda yer tutmaya başladığını vurguladı.

Lazer sistemlerinin epilasyon ve kılsızlaştırma tedavisinden damar tedavilerine ve cilt yenilemelerine kadar yaygın bir alana sahip olduğuna dikkat çeken Gürsoy, "Her geçen gün bu tedavilerin gelişimi cerrahi işlemlere gerek duyulmadan bir iyilik hali oluşturmasında avantajlar teşkil ediyor" dedi.

Lazer sistemlerinin üç temel amaç doğrultusunda  kullanıldığını bildiren Gürsoy, şunları kaydetti:

"Lazer ışığı, melanin dediğimiz leke tedavilerinde, dövme çıkartma ve epilasyon tedavilerinde kullanılıyor. İkinci olarak damar tedavileri. Özellikle kılcal damar patolojileri gibi rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasında öneme sahip. Son olarak da su tutan lazer. Cildin üzerinde yenileme etkisi oluşturup herhangi bir akne, leke gibi hastalıkları ortadan kaldırmaya yarıyor."

Lazerli karbon piling uygulaması

Kongrede lazer kursunda Dr. Serkan Öztürk, bir kadına lazerli karbon piling uygulaması yaptı. Öztürk, uygulamanın en büyük özelliğinin yüze uygulanan karbonun patlarken gözeneklerin sıkılaşmasını sağlaması olduğunu söyledi.

Uygulama hakkında bilgi veren Öztürk, karbonu yerleştirdikleri gözeneklerin refleks mekanizmasıyla kendiliğinden kapandığını ifade etti.

Uygulamaya başladıklarında çoğu hastanın gözeneklerin sıkılaştığını anlamadıklarına işaret eden Öztürk, "Bazı kadınlar, yüzünün daha sık ve canlı gözükmesi için lazerli karbon piling uygulaması yaptırıyor. Uygulamayı sadece yüzde değil, doğum lekesi, cilt gençleştirme, sivilce izlerinin tedavilerinde 7-8 seansta uyguluyoruz. Bin liraya gözenek sıkılaştırıcı krem almak yerine 2 bin liraya 7-8 seansta bu tedavi uygulanabiliyor" diye konuştu.

Kongre, 25 Ekim Cumartesi günü sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 25. Ulusal Dermatoloji Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement