25. Ulusal Dermatoloji Kongresi - Son Dakika
Güncel

25. Ulusal Dermatoloji Kongresi

Kongre kapsamında Prof. Dr. Zafer Kurumlu tarafından yüzün deformasyona uğrayan bölümlerinde doku altına üç boyutlu dolgu uygulaması gösterildi.

25.10.2014 18:08  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Dermatoloji Derneği ve 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğinde Kemer ilçesinde düzenlenen 25. Ulusal Dermatoloji Kongresi sona erdi.

Yaklaşık 800 uzmanın katıldığı kongrede, kozmetik, sedef, behçet, ala gibi hastalıklar, saç dökülmesi, akne sorunları gibi konularda son gelişmeler ve tedavi yöntemleri tartışıldı.

Kongrede ele alınan konulardan biri de üç boyutlu dolgu uygulaması oldu. Dermatolog Prof. Dr. Zafer Kurumlu, kongre kapsamında bir kadın ve erkeğe üç boyutlu dolgu uygulaması yaptı.

Kurumlu, uygulama sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda gelişen dolguların daha uzun ömürlü olduğunu söyledi. Kurumlu, üç boyutlu dolgu uygulamasının yüzde kırışıklıkları giderdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Her iki hastada değişik dolgular kullandım. Erkek hastamızda dokunun derinine kullandığım dolgularda daha uzun ve ucu küt olan iğnelerle derin enjeksiyonlar yapıp, daha az bir malzeme ile uzun ömürlü bir dolgulama yaptım. Kadın hastamızda ise daha küçük iğnelerle düzelmeye ihtiyaç olan yüzdeki ince çizgilere ulaşmaya çalıştım. Uygulama sırasında lokal anestezik bir krem dışında herhangi bir anestezik madde kullanmadım. Uygulama sırasında hastalarda herhangi bir rahatsızlık ve şikayet görmedim. Her iki hasta da sonuçtan memnun. Enjeksiyon bölgelerinde oluşan herhangi bir olumsuzluk görmeden 10 dakika içinde uygulamamızı bitirdik."

Üç boyutlu dolgu uygulamasının yüzdeki sarkıklığı ve kırışıklığı azalttığını anlatan Kurumlu, "Bugüne kadar daha çok kadınların rağbet ettiği dolgu uygulama yöntemi, erkeklerin de arzusu haline geldi" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 25. Ulusal Dermatoloji Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement