25 Yabancı Öğrenci Kontenjanı İçin 33 Ülkeden 450 Başvuru - Son Dakika
Güncel

25 Yabancı Öğrenci Kontenjanı İçin 33 Ülkeden 450 Başvuru

25 Yabancı Öğrenci Kontenjanı İçin 33 Ülkeden 450 Başvuru

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda ki 25 kişilik yabancı öğrenci kontenjanı için, 33 ülkeden toplam 450 öğrenci ön kayıt yaptırdı.

20.08.2014 13:39  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndaki 25 kişilik yabancı öğrenci kontenjanı için ABD, Çin, İngiltere, Rusya ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu 33 ülkeden toplam 450 öğrenci internet üzerinden ön kayıt yaptırdı. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, "Diplomamızın uluslararası tanınıyor olması, fakülte düzeyince eğitim vermemiz ve başarılı öğrencilerin ana dal dışında yan dal eğitimi de alabiliyor olması bizi seçmeleri için etken oluyor" dedi.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) 2014-2015 öğretim yılı için Yöneticilik Öğretmenlik, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümlerine ön kayıtlar tamamlandı. İnternet üzerinden de yapılan kayıtlarda, 25 yabancı öğrencilik kontenjana internet ortamında 33 ülkeden 450 başvuru yapıldı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, "Okulumuzun tüm bölümlerin diplomalarının uluslararası tanınır olması ve başarılı öğrencilerin çift ana dal ve yan dal eğitimi alması diğer kurumlardan bizi ayıran bir özellik. Bu durum, dijital dünyaya mensup yabancı uyruklu ve ülkemiz gençlerinin dikkatinden kaçmadı. Okulumuzda 81 vilayetinden 100'ü milli sporcu, 1040 öğrencimiz var. 25 yabancı öğrenci kontenjanı için internet sitemiz (www.kbesyo.edu.tr) üzerinden bize 33 ülkeden 450 başvuru yapıldı. Başvuru yapanlar arasında okulumuz kriterlerine göre 25 öğrenci alınacak. Ayrıca Türkiye'den de okulumuza 1869 öğrenci adayı ön kayıt yaptırdı. Sınavlar kamera kontrollü ve şeffaf bir şekilde yapılıyor. Tüm aday ve ailelerine bizi tercih ettikleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda öğrenim görmek için yurt dışında okullar tercih eden aday öğrenciler, kontenjan listelerine göre, internet üzerinden ön kayıt yaptırdı. 15 Ağustos'ta tamamlanan kayıt süresi içerisinde Edirne'deki Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda ön kayıt yaptıran öğrencilerin ülkeleri ise şöyle:

Türkmenistan, Fas, Filistin, Kenya, Afganistan, Yunanistan, Azerbaycan, Moritanya, Rusya, İtalya, Ukrayna, Irak, Pakistan, Bulgaristan, Almanya, Sudi Arabistan, Çin, Makedonya, Kosova, Amerika Birleşik Devletleri, Bosna- Hersek, Uganda, Tacikistan, Gürcistan, Barbados, Moldova, Suriye, Kore, Büyük Biritanya, Kuzey İrlanda, Özbekistan, Kazakistan ve İran.

Erkek ve kadın öğrenci adaylarının sınavları 25- 29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 25 Yabancı Öğrenci Kontenjanı İçin 33 Ülkeden 450 Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement