250 Keklik Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

250 Keklik Doğaya Bırakıldı

250 Keklik Doğaya Bırakıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman İl Müdürlüğü tarafından Kozluk ilçesine getirilen 250 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

02.08.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman İl Müdürlüğü tarafından Kozluk ilçesine getirilen 250 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Batman İl Müdürlüğü, Kozluk Avcılar Derneği ve Muhtarlar Derneği ile organize ettiği yaban hayatını koruma programı çerçevesinde doğaya kınalı keklik bıraktı. Doğaya bırakılan kekliklerin tabiatta biyolojik mücadeleye katkı sağladığını belirten Kozluk Avcı ve Avcıları Sevenler Derneği Başkanı Gürgin Kalkan, "Kene ve bilhassa süne ile mücadelede kınalı kekliklerle büyük başarı sağlanıyor. Yaban hayatını korumak için her yıl keklik salıyoruz. Doğal yaşamın ve ekolojik dengenin korunması amacıyla önemli çalışmalara imza atıyoruz. Doğaya salınan kınalı kekliklerin ortama uyum sağlayabilmesi için birkaç gün yırtıcı mücadelesi yapacağız. Yine bölgede avlanan avcıları yavru keklikler konusunda uyarıyoruz. Doğaya saldığımız kekliklerin hayatta kalabilmesi için 1-2 yıl avcı ve yırtıcı kuşlardan korunması gerekiyor. Bugün burada 250 kekliği doğaya saldık. Aldığımız sözlerle yıl sonuna kadar bin adet kınalı keklik daha doğaya bırakmayı hedefliyoruz" dedi.

Sabah saat 07.00 sıralarında Kozluk Çayönü, Kurşunlu ve Yeniköy mevkilerine keklik bırakan heyet, Milli Parklar İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 250 Keklik Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement