26 Balkan Belediye Başkanı Bayrampaşa'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

26 Balkan Belediye Başkanı Bayrampaşa'da Bir Araya Geldi

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) tarafından organize edilen "Bilgi ve tecrübe paylaşım programı" çerçevesinde, 26 Balkan Belediye Başkanını ile makamında bir araya geldi ve Balkanlarda gerçekleştirilen projeleri anlattı.

28.02.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) tarafından organize edilen "Bilgi ve tecrübe paylaşım programı" çerçevesinde, 26 Balkan Belediye Başkanını ile makamında bir araya geldi ve Balkanlarda gerçekleştirilen projeleri anlattı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) üye Balkan Belediyeleri için düzenlediği eğitim programı kapsamında Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner 26 Balkan Belediye Başkanını ile makamında bir araya geldi. Balkan'da gerçekleştirilen projelerin konuşulduğu toplantıya Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in yanı sıra, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Kosava Bölgesinde görev yapan 26 belediye başkanı ve Türkiye'de bulunan Boşnak Dernekleri temsilcileri katıldı.

Misafirlerini kapıda karşılayan Başkan Aydıner herkesle tek tek selamlaştıktan sonra sırayla Belediye Başkanlarını ve dernek temsilcilerini tanıttı. Toplantıda Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik Sınır Tanımaz Projesi" çerçevesinde yapılan çalışmalar ve gerçekleşmesi planlanan projeler konuşuldu. Aydıner burada yaptığı konuşmada ilçede bulunan Boşnak nüfusun yüzde 45 civarında olduğunu ve Boşnakların ilçeye geldikleri döneme dair bilgileri paylaştı.

"AMACIMIZ DOSTLUĞU PEKİŞTİRMEK"

Balkan Belediye Başkanlarını makamında ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Başkan Aydıner, "Sizler burada bulunan Türkiye'ye göç etmiş olan Rumelili kardeşlerimizin Balkan Coğrafyası ile Türkiye arasında ki dostluğunu, kardeşliğini ve muhabbetini gerçekleştiriyorsunuz "dedi.

Bizleri "Kardeşlik sınır tanımaz " ve" Bereket Konvoyu" adı altındaki projelerimizle tanıyorsunuz diyerek sözlerini sürdüren Aydıner, "Türkiye Cumhuriyetinin ve Bayrampaşa halkı ile orada bulunan arkadaşlarımız arasında ki köprüyü bu şekilde kurmuş oluyoruz. Bizim bu projelerimizde gittiğimiz her yere mutlaka sivil toplum kuruluşlarımızın dernek üyelerini de alarak dostluğu ve kardeşliği daha çok pekiştiriyoruz. Amacımız dostluğu pekiştirmek" dedi

"ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI"

Başkan Aydıner, özellikle şehit aileleri ile sık sık görüştüklerini söyledi. Aydıner, "Onların istekleri doğrultusunda bu katliamdan dolayı şehit düşmüş ailelerin o annelerine ne yapabiliriz diye bir proje geliştirdik ve onlara proje çerçevesinde 100'er metrekarelik sera hediye ediyoruz. Bu seraların yetmiş tanesi teslim edildi, tohumları ekili halde" diye konuştu.

Uğradıkları doğal afetlerde Bayrampaşa Belediyesi olarak Bosna Halkını yalnız bırakmadıklarını dile getiren Aydıner, "Sel felaketinde Bosna Halkının yaşadığı o ıstırap dolu felaket karşısında 2 TIR dolusu malzemeyi o bölgeye gönderdik. Yine o bölgeye yakın bölgelere 3 TIR dolusu eşya malzeme gönderdik. Araçlar tahsis ederek evlerini çamurdan temizledik. ve Bayrampaşa Belediyesi olarak hizmette bulunduk" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 26 Balkan Belediye Başkanı Bayrampaşa'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement