26. Dönem Tis İmzalandı - Son Dakika
Ekonomi

26. Dönem Tis İmzalandı

26. Dönem Tis İmzalandı

Kamu İş Genel Sekreteri Erhan Polat, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni (TİS) imzaladı.

11.08.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu İş Genel Sekreteri Erhan Polat, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ve GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ni (TİS) imzaladı.

TTK Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi taraflar arasında imzalandı. İmza töreni öncesinde konuşma yapan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, "26. dönem toplu iş sözleşmelerinin başlangıçtan imza aşamasına gelinceye denk emeği geçen başta Başbakan olmak üzere hükümet yetkililerine ve emeği geçenlere, kurumumuz adına Toplu İş Sözleşmelerine katılan heyete şükranlarımı arz ediyorum. Toplu İş Sözleşmesinin başta maden işçileri olmak üzere GMİS'e, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

SÖZLEŞME FARKI ÖDENECEK

TTK Genel Müdürü Burhan İnan ayrıca 26. dönem sözleşmesinin 1 Ocak 2015 tarihinde başladığını ve sözleşme farkı çıktığını belirterek, "Bu sözleşme 1 Ocak 2015 tarihinde başladı. dolayısıyla ortaya bir sözleşme farkı çıktı. bunun içinde biz hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. eğer bir aksilik olmazsa 28 Ağustos 2015 tarihinde oluşan bu farklarını ödeyeceğiz" dedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ise sözlerine son zamanlarda ortaya çıkan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet ve başsağlığı dileyerek başladı. Demirci, imzalanan toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu:

"Sendikamız seçimleri ile başlayan, genel seçim sürecinde devam eden ve istifa etmiş ama devletin devamlılığı adına görev yapan bir hükümet döneminde, tüm zorluklara rağmen bu masada sözleşmemizi imzalamanın huzurunu yaşıyoruz. Başta Sayın Genel Müdürümüz ve Kamu-İş Genel Sekreterimiz olmak üzere tüm arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Elbette ki maden işçileri adına her yönüyle savunabileceğimiz bir sözleşme olmadı. Özellikle aynı işi yapan ve farklı ücret alan arkadaşlarımızın sorunları devam ediyor. İnşallah bir daha ki sefere bu sorunu da çözeceğiz. Bütünü itibariyle baktığımızda, son yılların en iyi sözleşmesini imzaladığımıza inanıyoruz. Ücret artışlarının yanı sıra ilk kez sözleşmemizde yer alan "denge ödeneği", gruplu çalışan arkadaşlarımızın kömür hakkı ve 2 gün tatil konusu gerçekten önemliydi. Sabır, sağduyu ve samimiyetle çalışarak başardığımızı düşünüyorum. Herkese bir kez daha teşekkür ediyor, sözleşmemizin başta madenci kardeşlerimiz olmak üzere Kuruma, Zonguldak'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat ise, "Her ne kadar talepler ve istekler arzuya göre olmamış olsa bile yine bir toplu iş sözleşmesini imzalıyor olmanın, arkadaşlarımızın sıkıntılarını hiç olmazsa bir kısmını gidermiş olmanın mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 26. Dönem Tis İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement