26 Kişilik Afad Ekibi Nepal'da Arama Kurtarma Çalışmalara Başladı - Son Dakika
Güncel

26 Kişilik Afad Ekibi Nepal'da Arama Kurtarma Çalışmalara Başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Nepal'de arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere dün gece yola çıkan 26 kişilik ekibin Nepal'in başkenti Kathmandu'ya ulaşarak çalışmalara başladığını duyurdu.

26.04.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Nepal'de arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere dün gece yola çıkan 26 kişilik ekibin Nepal'in başkenti Kathmandu'ya ulaşarak çalışmalara başladığını duyurdu. AFAD İstanbul Arama ve Kurtarma Birliği ekibinin çalışmaları ve Nepal'e yapılan yardımlar hakkında yazılı bir açıklama yapan AFAD, "Başbakanlık AFAD'ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı UMKE' 10, Kızılay'dan bölgedeki ekiplerine ilave olarak 4, GEA'dan 15 ve İHH'dan 13 kişilik ekipler de Kathmandu'ya ulaştı. Kızılay ilk etapta, bin battaniye ve 320 gıda kolisinden oluşan yardım malzemesini afet bölgesine gönderdi. Nepal'de, Pokhara bölgesinin güneyinde yerel saat ile 11.41'de, 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş; deprem, Nepal'in büyük bölümü ile Hindistan'ın kuzeyinde hissedilmiştir. Başbakanlık AFAD ve Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor" dedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, son 80 yılın en şiddetli depremi olarak nitelendirilen Nepal depremi sonrasında bölgeye yapılan yardımlar hakkında şu bilgiler kaydedildi: "Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri depremin yaralarını sarmak üzere Nepal'de. Başbakanlık AFAD Koordinasyonunda 10 kişilik UMKE ekibiyle beraber toplam 36 kişi Nepal'de deprem bölgesinde destek çalışmalarına başladı. İhtiyaç halinde 50 yataklı sahra hastanesi, tıbbi donanım ve yeterli sayıda UMKE gönüllüsü hazır bekliyor. Nepal'in Uluslararası Acil Yardım Çağrısı üzerine Başbakanlık AFAD Koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2 UMKE Timi 26 Nisan Pazar (Bugün) 01.00 Uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Nepal'in başkenti Katmandu'ya hareket etti. TSİ ile 10.25'te bölgeye ulaşan ekibimiz acil müdahale ve destek çalışmalarına başlamış bulunmaktadır. 10 kişiden oluşan ekibimiz acil travma hastalarına 10 yataklı sahra hastanemizde müdahale etmektedir. Bölgede deprem sonrasında tüm iletişim altyapısı çökmüş olmasına rağmen, afetlerde güçlü bir iletişim ağı altyapısına sahip olan Bakanlığımıza bağlı SAKOM üzerinden uydu telefonları aracılığıyla bölgedeki tüm gelişmeler anlık olarak takip edilmektedir. 2 UMKE TİMİ, 1 Göğüs Cerrahisi Uzmanı, 1 Genel Cerrahi Uzmanı, 2 Acil Tıp Uzmanı, 1 Anestezi Teknisyeni, Hemşire ve Sağlık Memurlarından oluşmaktadır" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 26 Kişilik Afad Ekibi Nepal'da Arama Kurtarma Çalışmalara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement