26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri - Son Dakika
Güncel

26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen, "26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri" kapsamında yüzme yarışları yapıldı.

24.08.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen, "26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri" kapsamında yüzme yarışları yapıldı.

Van Gölü kıyısında 7 kategoride düzenlenen 12-50 yaşlarında yaklaşık 100 vatandaşın katıldığı yarışmada renkli görüntüler oluştu.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenlikleri son birkaç yıldan bu yana istedikleri anlamda kutlayamadıklarını söyledi.

Türkiye'de ve bölgede gelişen bazı olayların şenlikleri tam amacına uygun olarak kutlamalarına engel teşkil ettiğini anlatan Çoban, şöyle konuştu:

"Son olarak yaşadığımız 15 Temmuz süreciyle ilgili bu yıl yapacağımız bir çok etkinliğimizi, özellikle şenliklerin müzik eğlence kısmını iptal ettik. Ancak yine de bazı etkinlikleri sürdürüyoruz. Bunlardan biri de yüzme yarışları oldu. Van Gölü kıyısında olduğumuz için bu yarışları her yıl düzenli olarak yapıyoruz. Ayrıca şenlikler kapsamında futbol turnuvası ve tarihi mekan gezilerini düzenliyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda şenliklerimizi istediğimiz düzeyde kutlayacağız."

Şenlikler yarın düzenlenecek Ahlat tarihinin anlatılacağı sempozyumun ardından sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 26. Uluslararası Avrasya Ahlat Kültür Buluşması Şenlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
    13:35 Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

    Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.E. isimli şahıstan 750 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi
    13:33 Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi

    Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri Ihlara Vadisi'nde yürüyüş düzenledi. Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nin Aksaray turizminin göz bebeği olduğunu belirterek, yılda 700 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve yeni hedeflerinin yılda 2,5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

  • MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı
    13:32 MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimlerinin yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştirdi. Ersoy, haksızlık ve usulsüzlüklerin olduğunu belirterek, milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi.

  • Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu
    13:30 Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu

    Zonguldak'ta öğlen saatlerinde Kadırga rampasında uzun araç kaldı. Tırın rampada kalması nedeniyle kent merkezinden Kadırga rampasına kadar uzun araç kuyruğu oluştu. Trafikte kalan araçlar tepki gösterdi ve tırın kurtarma çalışmaları başladı.


Advertisement