27 Üniversiteliyi Hastanelik Eden Ağır Kokunun Nedeni Bulunamadı - Son Dakika
Güncel

27 Üniversiteliyi Hastanelik Eden Ağır Kokunun Nedeni Bulunamadı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde bulunan BTSO Mesleki Eğitim Kampusunda, çevreye yayılan kötü koku nedeniyle fenalaşan 27 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

09.10.2014 16:07  Güncelleme: 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mesleki Eğitim Kampusu'nda, çevreye yayılan kötü koku nedeniyle fenalaşan 27 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Çok sayıda öğrencinin etkilendiği kokunun kaynağının bulunması için AFAD ekiplerince yapılan incelemede şu ana kadar bir bulguya rastlanamadı. Kampuste bulunan okullar tatil edilerek durumu öğrenciler evlerine gönderildi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan ve içinde İlhan Parseker Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Mustafa Celal Eğretli Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Celal Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeniceabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 500 öğrenci kapasiteli yurdun bulunduğu BTSO Mesleki Eğitim Kampusu'nde saat 14.30 sıralarında kaynağı henüz belirlenemeyen ağır kötü koku nedeniyle öğrenciler rahatsızlanmaya başladı. Dersliklerde bulunan öğrenciler, öğretmenleri tarafından okul bahçesine çıkarılırken, öksürük ve mide bulantısı şikayetleri bulunan öğrenciler için 112 Acil Servis ekipleri çağrıldı. Rahatsızlanan öğrenciler paniğe kapılırken, haber verilen öğrenci velileri de okula gelmeye başladı. 10 ambulansın geldiği eğitim kampusunda öğrencilerin büyük bölümüne okul bahçelerinde müdahale edilirken, 27 öğrenci ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Haber verilmesi üzerine kampuse gelen AFAD ekipleri de kokunun kaynağının bulunması için kimyasal ölçüm cıhazlarıyla inceleme yaptı. Ancak, herhangi bir gaz veya kimsayal kaçağa rastlanmadı.

Öğrenci ve okula gelen ailelerinin korku ve panik nedeniyle dersler iptal edilerek, servis araçları çağırıldı. Durumu iyi olan öğrenciler evlerine gönderildi. Polis ve AFAD ekiplerinin kampusteki kokunun kaynağı ile ilgili araştırmaları devam ederken, Bursagaz yaptığı açıklamada, Yeniceabat BTSO Eğitim Kampusu çevresinde yoğun hissedilen kokunun doğalgaz kaynaklı olmadığını bildirdi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 27 Üniversiteliyi Hastanelik Eden Ağır Kokunun Nedeni Bulunamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement