28. Ahilik Haftası - Son Dakika
Yerel

28. Ahilik Haftası

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu ülkede huzur, birlik beraberlik olduğu zaman, kardeş kardeşi sevdiği zaman, hile-i şeriyyeyi bir tarafa bıraktığı zaman, bu ülkenin kanatlanıp uçması için hep birlikte çalışacağız" dedi.

11.05.2015 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu ülkede huzur, birlik beraberlik olduğu zaman, kardeş kardeşi sevdiği zaman, hile-i şeriyyeyi bir tarafa bıraktığı zaman, bu ülkenin kanatlanıp uçması için hep birlikte çalışacağız" dedi.

28. Ahilik Haftası dolayısıyla Yeni Cami avlusunda tören düzenlendi. Törende konuşan Palandöken, Ahilik Haftası'nın 81 ilde kutlanacağını anımsatarak, hak için, huzur için, Türkiye'nin daha müreffeh olması için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

Ülkenin kalkınması ve bu kardeş kanının durması için herkesin elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini ifade eden Palandöken, şunları söyledi:

"Ben bir Malatyalı olarak Türkiye'deki bu tür meselelere belki en çok kafasını yoran insanlardanım. Bu ülkede kan aktığı zaman ki bu ülkedeki güvenliğin en son noktalara indiği zaman, kahvehanelerin kapandığı, ticarethanelerin, toplu alışveriş merkezlerinin tehlike arz ettiği zaman, esnafın iş yapamamasına değil bu ülkede kem gözün olduğuna, işte bu kem gözün ülkemize nelere mal olduğuna, kardeş kanının aktığına yandım. Yoksa böyle kazanamadık, diğer türlü kazanacağız ama inşallah ki bu ülkede huzur güven olduğu süre içerisinde de hep birlikte kazanacağız."

Türkiye'nin birlik ve beraberliğine dikkat çeken Palandöken, "Yaşlısı, genci eğer bu ülkede huzur olduğu zaman, birlik beraberlik olduğu zaman, kardeş kardeşi sevdiği zaman, hile-i şeriyyeyi bir tarafa bıraktığı zaman bu ülkenin kanatlanıp uçması için hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

AK Parti Malatya milletvekili ve milletvekili adayı Mustafa Şahin de huzur kenti Malatya'ya terörün bulaşmadığını ve bunda esnafın çok büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından "Yılın Ahisi" seçilen Hacı Ali Çalışkan'a Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından plaket verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Bendevi Palandöken'in de Malatyalı iki esnafa onur ödülü verdiği törende, Şed Kuşatma geleneği canlandırıldı ve vatandaşlara Ahilik pilavı ikramı yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve Palandöken, törenin ardından esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 28. Ahilik Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement