Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

Kayyuma devredilen belediyelerin bölücü terör örgütlerine nasıl lojistik destek verdiğine ilişkin çarpıcı görüntü ve bilgiler yayınlandı.

11.09.2016 12:30  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı, PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine kanun hükmünde kararname gereği 28 kişiyi görevlendirdi.

Teröre destek veren belediyelerde hendek kazma, bombalı ve silahlı saldırı, roketatarlı saldırı, terör eylemleri, belediyeye ait araçların hendek kazma ve barikat kurmak için kullanılması, belediyeye ait araçlarla terör örgütü mensuplarının cenazelerinin taşınması, terör örgütü propagandası gibi olayların yanı sıra yapılan arama çalışmalarında çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Teröre destek veren belediyelerde şu olaylar meydana geldi:

MARDİN DARGEÇİT

- 4 Ocak 2016 tarihinde, Mardin'in Dargeçit Belediyesine ait bir traktörün çalındığı yönünde yapılan ihbar doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Safa Mahallesi Kilise Sokak üzerinde bahse konu traktör üzerinde bulunan 3 kişi ile birlikte ele geçirildi.

Traktörde ve römorkunda yapılan aramada; 7 adet roketatar, 2 adet bixi, 5 adet kalaşnikof, 1 adet kanas, 1 adet zagros silahı, 1 adet mp5, 7 adet el bombası, 24 adet anti tank roket mermisi, 19 adet RPG sevk fişeği, 2 adet telsiz ve 2 adet hücum yeleği, ele geçen silahlara ait 29 adet şarjör, 8 adet sırt çantası ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Olayla ilgili 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Dargeçit ilçesinde 10-12 Ekim 2015 tarihleri arasında meydana gelen barikat, hendek ve silahlı terör eylemleri esnasında Dargeçit Belediyesine ait kepçe hendek kazma ve barikat kurma amacıyla kullanıldı.

<a class='keyword-sd' href='/kayyum/' title='Kayyum'>Kayyum</a> Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

ARTUKLU VE MAZIDAĞI

9 Temmuz 2016 tarihinde PKK/KCK terör örgütü tarafından Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. 20 kişi olduğu değerlendirilen terörist grup tarafından ayrıca silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda Mazıdağı Belediyesine ait 47 AS 012 plakalı kamyon kullanıldı. Saldırıda Astsubay Adem Algın, jandarma er Orkun Alpaslan şehit oldu, 1 vatandaş hayatını kaybetti, 2'si ağır 23 askeri personel, 1 korucu ve 14 vatandaş olmak üzere toplam 38 kişi yaralandı. Yaralılar Mardin Devlet Hastanesine sevk edildi.

Söz konusu saldırıyla ilgili toplam 15 şahıs jandarma birimleri tarafından Artuklu ve Mazıdağı ilçelerinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Hüseyin Palay ile İlaçlama Birim Amiri Cengiz Öztürk isimli şahıslar da yer alıyor. Mazıdağı Belediyesi Zabıta Amiri İsmail Atlı jandarma birimlerince 11 Temmuz 2016 günü yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların tahkikatı jandarma tarafından yürütülüyor."

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

MARDİN'DE ROKETLİ SALDIRI

Mardin'de 17 Aralık 2015 tarihinde ise 155 polis imdat hattına "Zeynelabidin Mahallesinde belediye çalışanları teröristlere parke taşlarını söküp duvar örmede yardım ediyorlar. Bugün sabah saatlerde plakasını alamadığım belediye çalışanlarına ait bir araç çakıl döktü. Biz mahalle sakinleri olarak bunlardan çok rahatsızız oluyoruz artık" şeklinde ihbarda bulunuldu. Konu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde, Marsu-Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne ait olduğu tespit edilen 47 AL 764 plakalı kamyonun Önder Caddesi üzerine ekip araçlarının geçişlerini engelleyecek şekilde çakıl döktüğü ve kamyonun Petek Sokak üzerinden boş olarak çıktığı tespit edildi. Olay ile ilgili olarak 3 şahıs gözaltına alındı ve sevk edildikleri adli makamlarca serbest bırakıldı.

MARDİN DERİK

Mardin Derik'te Kale Mahallesi Atatürk Caddesi No 9 yakınlarında ise PKK/KCK terör örgütü tarafından kepçe ile silahlı şahısların kazı yaptığı bilgisi edinilmesi üzerine olay yerine giden zırhlı ekiplere örgüt mensuplarınca yapılan roketatarlı saldırı sonucu 5 polis memuru yaralandı. 20 Şubat 2016 tarihinde ekiplerce takibe alınan beyaz renkli kepçenin Kale Mahallesi Atatürk Ortaokulu civarında hendek kazmak ve barikat oluşturmak için malzeme taşıdığının görülmesi üzerine, kepçenin hendek kazması ve barikat kurmasının engellenmesi maksadı ile silahlı müdahalede bulunularak, Derik Belediyesine ait kepçe gayri faal hale getirildi.

VAN'DA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Van merkezde ise 13 Haziran 2016 tarihinde istihbari bilgiler üzerine Hacıbekir Mahallesi, Hal Kavşağında içerisinde 4 kişinin bulunduğu 34LC4681 plakalı aracın dur ihtarına uymaması neticesinde çıkan çatışmada 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Çatışmada aracı kullanan Naci Acar isimli şahıs yaralı olarak, araç içerisinde bulunan 1'i bayan 2'si erkek toplam 3 örgüt mensubu ise ölü olarak ele geçirildi. Araçta yapılan aramada; 3 el bombası, 2 tabanca ve 4 adet tabancaya ait şarjör, 37 adet mermi, 1 el telsizi, 8 adet fünye ve 1 adet elektronik devre ele geçirildi. Aracın 1957 doğumlu Gürpınar doğumlu Emin A.'ya ait olduğu, şahsın ve aracın arama kaydının bulunmadığı ve aracın VASKİ belediye su işletmesine kiralandığı tespit edildi. Yaralı ele geçirilen Naci A. isimli şahsın araç sahibinin oğlu olduğu şahsın taşeron olarak VASKİ belediye su işletmesinde şoför olarak çalıştığı ve söz konusu aracı kullandığı yapılan araştırmalarda anlaşıldı. Örgüt mensuplarının kaldığı ikametin tespit edilmesi üzerine başlatılan çalışmalarda ikamette 1 örgüt mensubu yaralı olarak ele geçirildi. İkamette yapılan aramada; 1 adet roketatar silahı, 2 adet el bombası, 3 adet roketatar mühimmatı ve 3 adet roketatar sevk fişeği, 1 adet kalaşnikof silah ve 6 adet şarjörü, 1 adet hücum yeleği, 1 adet telsiz ve çok sayıda mermi ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

Van'da 1 Eylül 2015 tarihinde ekipler rutin ring görevini ifa ettikleri esnada durumundan şüphelenilen 13 KB 231 plakalı aracı durdurdu. Bu esnada araçtan bir şahıs kaçtı, araç içerisinde bulunan 2 şahıs ise yakalanarak gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda; 3 adet kalaşnikof silah, 1 adet tabanca ele geçirildi. Araçla ilgili yapılan araştırmalarda, ruhsat sahibinin Fehmi A. olduğu, aracın bir taşımacılık şirketi aracılığıyla 24 Ağustos 2015 günü Van Büyükşehir Belediyesine kiralandığı tespit edildi. Van'ın Çatak ilçe merkezinde 14 Ağustos 2015'te yapılan yol uygulamasında Çatak Belediyesine ait kamyon içerisinde yapılan aramada 100 kilogram gübre, 26 adet ateşleyici fitil ve 20 adet büyük pil ele geçirildi, araçta bulunan 2 belediye çalışanı yakalanarak gözaltına alındı. Van il merkezinde 10 Ağustos 2015 tarihinde PKK/KCK terör örgütüne müzahir gruplarca gerçekleştirilen şiddet içerikli kanunsuz gösteriler esnasında Doğu Caddesinde bir kepçe ile hendek kazıldığının görülmesi üzerine yapılan müdahale sonucu, kepçeye el konularak sürücüsü yakalandı. Ayrıca olaylardan sonra hastaneye yaralı olarak getirilen 2 yaşı küçük şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

HAKKARİ'DE TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUĞLARININ PANKARTLARININ ASILMASI

Hakkari Çukurca'da 1 Mayıs 2014 günü Barış ve Demokrasi Partisi Hakkari İl Örgütü organizesinde, Meskan Tepede yapılacak olan kalekol inşaatını protesto etmek amacıyla yapılacak eylem etkinliklerle ilgili olarak alınan tedbirler kapsamında Depin polis kontrol noktasında yapılan rutin uygulama esnasında il merkezinden Çukurca istikametine giden Hakkari Belediyesine ait 30 AF 001 plakalı araçta yapılan aramalarda; 16 kutu torpil olarak tabir edilen patlayıcı malzeme, 15 adet çakmak gazı tüpü, çok sayıda cam bilye ve çivi, 7 adet bant, 14 adet kutu kola, 84 adet molotof yapımında kullanılan boş şişe, 2 bidon benzin, 2 adet torpil tüfek rampası, 4 adet kalkan olarak kullanılan metal levha, 10 adet sapan ele geçirildi. 1 Kasım 2014 tarihinde Hakkari il merkezi Bulvar Caddesi belediye önü ve cadde üzerinde HDP koordinesinde yaklaşık bin 500-bin 600 kişinin katılımıyla Kobani'ye destek adı altında düzenlenen miting ve yürüyüş esnasında, belediye karşısında bir banka önüne gelen Hakkari Belediyesine ait 30 AF 535 plakalı itfaiye aracının vinç kısmında bulunan iki şahıs tarafından PKK/KCK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve YPG mensubu örgüt mensuplarının resimlerinin bulunduğu iki adet pankart asıldı.

BELEDİYE ARAÇLARININ TERÖRİST CENAZESİNE KATILMASI

Batman'da 15 Aralık 2015'te Hilal Mahallesi 3716 sokak üzerinde park halinde bulunan 34 UU 4597 plakalı aracın örgüt mensuplarınca patlatılması sonucu yan kabini parçalandı. Araç içerisinde yapılan incelemede 1 adet patlamış anti tank roket başlığı, 1 adet patlamamış roket başlığı, Batman Belediyesine ait taşıt görev emri formu ele geçirildi. Araçla ilgili yapılan araştırmalarda, tescil kayıtlarına göre bir turizm, seyahat, inşaat şirketine ait olduğu, ancak aracın Batman Belediyesine kiralandığı tespit edildi. Olayla ilgili 1 firari şahıs hakkında yakalama emri çıkartıldı.

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

Iğdır'da 14 Mart 2015'te Kobani (Ayn El Arap) bölgesinde silahlı olarak faaliyet göstermekteyken hayatını kaybeden Nevan kod adlı Dilan Abay isimli örgüt mensubunun cenazesi babası tarafından Iğdır merkez Tacirli köyü mezarlığına defnedilmek üzere teslim alındı. Iğdır Belediyesine ait 76 AD 112 plakalı cenaze aracı, Iğdır Belediye Başkanına ait 76 AK 001 plakalı makam aracı, 76 AB 044 plakalı araç, 76 AN 990 resmi plakalı araç ve 76 AE (rakam grubu alınamayan) plakalı araçların söz konusu teröristin cenaze konvoyuna ve cenaze törenine katıldığı tespit edildi.

Iğdır'da 16 Nisan 2015 tarihinde teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle Ağrı/ Diyadin ilçesi Tendürek Dağı kırsal alanında bulunan Yukarı Tütek köyü civarında tedbir alan askeri unsurlara, terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen Canfeda kod adı Serhat Kızılay isimli örgüt mensubunun cenazesi, Iğdır Konaklı Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan Asrı Mezarlığına götürülürken, cenaze konvoyuna Iğdır Belediyesine ait olan 76 AN 990 resmi plakalı, Ağrı Belediyesine ait 04 DA 580 resmi plakalı ve 04 AY 157 resmi plakalı araçların katıldığı tespit edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBUNUN İSMİNİN PARK VE BAHÇELERE VERİLMESİ

9 Haziran 2016 tarihinde terör örgütünün propagandası amacıyla örgüt içerisinde ölen örgüt mensuplarının isimlerinin Şanlıurfa Suruç ilçe merkezinde bulunan park ve bahçelere verildiğinin öğrenilmesi üzerine yapılan çalışmalarda; PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG/YPJ içerisinde faaliyet yürütürken intihar eylemi yapan Arin Mirkan kod adlı Dilar Gencxemiş isimli teröristin isminin Suruç ilçe merkezi Yıldırım Mahallesinde bulunan parka verildiği, parkın çevre düzenlemesinin Suruç Belediyesince yapıldığı, Belediyenin internet sitesinde parkın açılışıyla ilgili resimlerin yayınlandığı, parkın girişindeki bulunan tabelada Suruç Belediyesi ibaresinin yazılı olduğu tespit edildi.

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

Şırnak Silopi'de 6-7 Ekim 2014'te Kobani eylemleri olarak bilinen yasadışı sokak eylemlerinden sonra terör örgütünün talimatları doğrultusunda güvenlik güçlerinin mahallelere girmesini engellemek için Belediyeye ait iş makinalarıyla hendek kazılarak, ara sokaklara park edilerek geçiş engellendi.

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

HENDEK KAZMA OLAYLARINDA BELEDİYE ARAÇLARININ KULLANILMASI

Muş'un Varto ilçe merkezinde 15-16-17 Ağustos 2015'te terör örgütü mensuplarınca hendek kazma olaylarında Varto Belediyesine ait kepçe kullanıldı. Kepçe operatörü yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Belediye bünyesinde kurulan Mordem Kültür Merkezi YDG-H mensubu şahıslar tarafından terör örgütüne eleman kazandırma amaçlı kullanıldığı tespit edildi.

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

Diyarbakır'da 14 Nisan 2015'te HDP organizesinde düzenlenen Fidan Dikimi Etkinliği'nde belediyeye ait otobüsler içerisinde örgütsel slogan atılarak terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açıldı.

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı

Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayyum Atanan Belediyelerin Terör Sabıkaları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement