28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

''Mağdur'' sıfatıyla dinlenilmesine karar verilen eski başbakanlardan Tansu Çiller, 3. kez mazeret dilekçesi sunduğu talimat duruşmasına yine katılmadı Mahkeme heyeti, Çiller'in mazeretini kabul ederek duruşmayı erteledi.

17.11.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat Davası kapsamında "mağdur" sıfatıyla dinlenilmesine karar verilen eski başbakanlardan Tansu Çiller, 3. kez mazeret dilekçesi sunarak duruşmaya gelmedi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan talimat duruşmasına, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasının mağdur müştekisi olan ve bugün duruşmaya katılarak ifade vermesi için davet edilen Tansu  Çiller gelmedi. Duruşmaya, sanıklardan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz ile müşteki Uğur Atar katıldı.

Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, şikayetçi Tansu Çiller'in avukatı Salih Çelen'in, müvekkilinin rahatsız olduğu ve duruşma tarihine denk gelen bugün için raporu bulunduğuna ilişkin, sağlık raporunun da ekli olduğu mazeret dilekçesini mahkemeye gönderdiğini tutanağa geçirdi.

Duruşmada müşteki sıfatıyla ifade veren Uğur Atar, o dönemde Deniz Kuvvetleri Komutanlığında astsubay olarak görev yaptığını belirterek, disiplinsizlik sebebiyle ordudan atıldığını söyledi.

Atar, "Atılmama gerekçe olarak, bir gün nöbetteyken atış emri verilmişti, topu atışa hazırlayamadığım gösterilmişti. Asıl sebebi ise bir kişinin, irtica sebebiyle benden şikayetçi olmasıdır" dedi.

Kendisini şikayet eden ve resen emekli eden kişi veya kişilerden şikayetçi olduğunu belirten Atar, sanıklarla kişisel bir tanışıklığım veya husumetinin olmadığını da beyan etti.

Sanık avukatının sorusu üzerine müşteki Atar, ordudan atıldıktan sonra diğer atılan arkadaşlarla avukata başvurduklarını ama neticesini takip etmediğini anlattı.

Mahkeme heyeti, müşteki Uğur Atar'ın ifadesinin yargılamanın yapıldığı Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetti. Çiller'in mazeretini kabul eden mahkeme heyeti, talimat duruşmasını 19 Aralık'a erteledi.

Tansu Çiller daha önce de talimat mahkemesine 2 kez mazeret sunarak, duruşmalara katılmamıştı.

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın mağdurları arasında bulunan Çiller'in dinlenilmesine karar vermişti. Mahkeme, Çiller'in ikametgahı İstanbul olduğundan "mağdur" sıfatıyla dinlenilmesi için İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement