28 Şubat Davası - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davası

28 Şubat Davası'nda "mağdur" olarak beyanı alınan dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın avukatı İsmail Aydos, "müvekkilinin şikayetçi olmadığını beyan etmesi nedeniyle Kazan'ın vekaletinden çekildiğini" bildirdi.

24.02.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat Davası'nda "mağdur" olarak beyanı alınan dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan'ın avukatı İsmail Aydos, "müvekkilinin şikayetçi olmadığını beyan etmesi nedeniyle Kazan'ın vekaletinden çekildiğini" bildirdi.

Aydos, davayı gören Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine verdiği dilekçede, "Müşteki Şevket Kazan'ın vekili olarak Sayın Mahkemenize vekaletname/yetki belgesi sunmuştum. Ancak Şevket Kazan'ın şikayetçi olmadığını beyan etmesi nedeniyle vekaletinden istifa ediyor, çekiliyorum" ifadesine yer verdi.

Kazan, 28 Şubat Davası'nda geçen hafta "mağdur" olarak verdiği ifadede, "Savcılıkta şikayetçiydim. Gelinen noktada her insanda vicdan var. Ben de insanım, şikayetçi değilim" demiş, aynı gün öğleden sonra ise mahkemeye dilekçe vererek, "şikayetçi olduğunu" bildirmiş ve davaya katılma talebinde bulunmuştu.

Ancak mahkeme, "CMK'nın 243. maddesine göre, duruşmada şikayetten vazgeçilmesi halinde bir daha katılan sıfatı alınamayacağı ayrıca Ceza Genel Kurulunun içtihatlarında da şikayetten vazgeçen şikayetçi hakkında katılma verilemeyeceği" gerekçeleriyle Kazan'ın katılma istemini reddetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement