28 Şubat'ın 18. Yılı - Son Dakika
Yerel

28 Şubat'ın 18. Yılı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "28 Şubat'ı yargılayan mahkemeden beklentimiz, bu işin tiyatro olmaması. Neymiş öyle falan kişi gelsin, şikayet etsin.

28.02.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, " 28 Şubat'ı yargılayan mahkemeden beklentimiz, bu işin tiyatro olmaması. Neymiş öyle falan kişi gelsin, şikayet etsin. Ne şikayeti, halka vurulmuş bir darbe, şikayet eden eder, etmeyen etmez, bu bir kamu davasıdır" dedi.

Yıldırım, Akdeniz Dayanışma Platformunca 28 Şubat'ın 18. yılı dolayısıyla Kazım Özalp Caddesi'nde düzenlenen eylemde yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ın, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan ve inananlara karşı yapıldığını söyledi.

Halkın oylarıyla başa gelmiş bir iktidardan rahatsız olanların 28 Şubat'ta darbe yaptığını belirten Yıldırım, "28 Şubat, ahlaksız bir darbedir, halkın iradesine karşı vurulmuş bir darbedir. Ne yazık ki bu darbeciler şimdi Erbakan Hoca'yı da anladıklarını söylüyor. Halbuki o gün İsrail'in ve Amerika'nın isteği üzerine yaptılar, Türkiye'nin bağımsızlığına karşı yaptılar" diye konuştu.

Sürece ilişkin özür beklentisi

Yıldırım, 28 Şubat sürecinde insanların inançları, başörtüleri, namaz kılmalarıyla uğraşıldığını, camilerin bile havaya uçurulmaya çalışıldığını dile getirerek, üniformalı bazı komutanların ülkenin başbakanına hakarette bulunduğunu anlattı.

Darbeyi yapanların şimdi bunlar olmamışcasına sokaklarda gezdiğini ifade eden Yıldırım, "Bin yıl sürecek demişti bu zalimler, Allah'ın izniyle bin yıl sürmedi, birkaç yıl içerisinde bu badireyi bu halk atlattı. Binlerce yıl sürecek olan nedir biliyor musunuz? Bu 28 Şubat'ın Çevik Birlerini unutmamaktır, tarihin kara sayfasına yazmaktır" ifadesini kullandı.

Bülent Yıldırım, 28 Şubat sürecini gerçekleştirenlerin halktan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

28 Şubat Davası

Kendisinin de 28 Şubat sürecinde tutuklananlar arasında yer aldığını hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"28 Şubat'ı yargılayan mahkemeden beklentimiz, bu işin tiyatro olmaması. Neymiş öyle falan kişi gelsin, şikayet etsin. Ne şikayeti, halka vurulmuş bir darbe, şikayet eden eder, etmeyen etmez, bu bir kamu davasıdır. 28 Şubatçılar askeri, panzerleri sokaklara çıkardığı zaman mahkemeye gidip izin mi aldılar? Benim hakkımı korumakla mükellefsiniz, herkesin hakkını korumakla mükellefsiniz. O darbeyi yapan herkes mutlaka ceza görmeli, hapislere girmeli, kimse de bir daha böyle bir darbenin peşinde gitmemeli."

Yıldırım, Türkiye'de artık darbe döneminin kapandığını, kimsenin de böyle bir şeye niyet etmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Platform üyelerinin 28 Şubat sürecine ilişkin pankart açtığı, slogan attığı eylem, Antalya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım tarafından basın açıklamasının okunmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 28 Şubat'ın 18. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement