28 Şubat Mağdurları Talimatla İfade Vermek İstemedi - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Mağdurları Talimatla İfade Vermek İstemedi

28 Şubat Mağdurları Talimatla İfade Vermek İstemedi

28 Şubat Davası müştekileri, talimatla ifade vermek için çıktıkları İstanbul 23.Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ankara'da ifade vermek istediklerini talep etti.

22.11.2013 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat Davası müştekileri, talimatla ifade vermek için çıktıkları İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Ankara'da ifade vermek istediklerini talep etti. Mahkeme, müştekilerin talebini kabul ederek duruşmayı sonlandırdı.

Ankara'da görülen 28 Şubat davası kapsamında, yaklaşık 60 müşteki ifade vermek üzere İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine geldi. Mağdurlardan eski uzman çavuş Zeki Namlı ifadesini verdi. Eşinin başörtülü olması nedeniyle Şener Eruygur'un imzası bulunan bir belge nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığını belirten Namlı, şikayetçi oldu. Diğer mağdurlar ise ifadelerini davanın görüldüğü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde vermek istediklerini belirtti.

Mahkeme Başkanı, aralarında eski başsavcı olan avukat Reşat Petek'in de bulunduğu kişilere tek tek sordu. Bu kişiler, ifadelerini Ankara'da vermek istediklerini ve dilekçelerini davanın asıl mahkemesine vereceklerini söyledi. Bunun üzerine mahkeme, duruşmayı bitirdi.

28 ŞUBAT PLATFORMU: "RÖVANŞ DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ"

Öte yandan duruşmanın başlamasının ardından, 28 Şubat Platformu üyesi bir grup adliye önünde açıklama yaptı.

Grup adına açıklama yapan emekli başsavcı Reşat Petek, bütün darbeler gibi 28 Şubat darbesinin de sosyal, siyasal, hukuki ve ekonomik yıkımlarının yanı sıra, 100 binlerce kişinin mağduriyetine sebep olduğunu söyleyerek "Rövanş değil, adalet istiyoruz" dedi.

28 Şubat darbesine ilişkin olarak, 103 sanık hakkında dava açıldığını hatırlatan Petek "Her zulmün bir sonu olduğu gibi, bu zulümde bir gün mutlaka sona erecek ve bu kişilere yaptıklarının hesabının sorulacağına olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz. Darbenin failleri de 103 sanıkla sınırlı değildir. Darbenin diğer failleri medya, sermaye, yargı ve siyaset ayağıyla ilgili soruşturmanın da kısa zamanda tamamlanarak, bir an önce dava açılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, ifade vermek üzere adliyeye giriş yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Mağdurları Talimatla İfade Vermek İstemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement