28 Şubat Mağdurlarının Yakınlarından İha'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

28 Şubat Mağdurlarının Yakınlarından İha'ya Ziyaret

28 Şubat Mağdurlarının Yakınlarından İha\'ya Ziyaret

Van’da 28 Şubat sürecinde Fetulahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kurduğu kumpaslarla yakınlarının cezaevlerine atıldığı iddia eden bir grup, İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, mağduriyetlerini dile getirdi.

25.08.2016 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da 28 Şubat sürecinde Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kurduğu kumpaslarla yakınlarının cezaevlerine atıldığı iddia eden bir grup, İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek, mağduriyetlerini dile getirdi.

Burada Bölge Müdürü Şükrü Akyüz ile görüşen grup adına açıklamalarda bulunan mağdur yakınlarından Ahmet Taş, "Arkadaşlarımız suçsuzdurlar bizlerin devletimizden isteği çıkarılan yasalardan bizlerin de tabi tutulmasıdır. Ergenekon ve Balyoz sanıkları gibi bizim de yakınlarımızı çıkarın mahkemelere FETÖ'nün savcıları değil devletin gerçek savcıları bizleri de yargılasın cezamız eğer az ise bize daha fazla ceza versin, eğer fazla ise indirsin veya bizim yakınlarımızın suçları yoksa bıraksınlar. FETÖ/PDY savcılarının verdiği kararlar yok sayılsın. Allah rızası için yakınlarımızı yeniden yargılasınlar biz af istemiyoruz. Yeniden yargılanma istiyoruz" dedi.

"Yeniden yargılanma istiyoruz"

Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu kararıyla çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnameden (KHK) yakınlarının faydalanmadığını belirten Taş, "Bu kardeşimizin ağabeyinin 6 ay gibi bir süresi kalmış ancak bu yasadan faydalanmadığı için serbest bırakılmadı. Yaklaşık 90 bin civarında mahküm faydalandı. Ancak biz FETÖ savcılarının mağduru olmamıza rağmen faydalanamadık. Çünkü FETÖ savcılarına göre terör örgütünden yargılandığı için faydalanamıyor. Ergenekon ve Balyozdan yargılananlar da FETÖ'ya göre terördü ama faydalandırıldılar. Bizler de yakınlarımızın yeniden yargılanmasını istiyoruz" dedi.

"Şantaj, hile, kumpas ve delil uydurmayla nice insanın hakkı gasp edildi"

15 Temmuz 2016 tarihinde fesat şebekesi FETÖ"nün vahşi bir darbe girişimine şahit olduklarını hatırlatan Taş, "FETÖ'nün oluşturduğu korku imparatorluğu yıkılınca, bu güne kadar yaptığı zulümler de bir bir ifşa olmaya başladı. Şantaj, hile, kumpas ve delil uydurma yoluyla nice insanın hakkını gasp ettikleri ekonomik ve sosyal hayatını özgürlüğünü ve itibarını elinde aldıkları da ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

Geç de olsa adalet istediklerini aktaran Taş, Türkiye genelinde yaklaşık olarak 500 kişinin 28 Şubat'ın FETÖ'cü hakim ve savcıları tarafından kurulan kumpaslarla içeri atıldığını ve adaletin tecelli etmesi adına bunların yeniden yargılanmasını talep ettiklerini aktardı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 28 Şubat Mağdurlarının Yakınlarından İha'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement