28 Şubat Mağduru Olan Bin 17 Öğretmen Atandı - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Mağduru Olan Bin 17 Öğretmen Atandı

28 Şubat Mağduru Olan Bin 17 Öğretmen Atandı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son 10 yılda 28 Şubat mağduru bin 17 öğretmenin atadığı açıklandı.

31.07.2014 08:22  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 eğitim öğretim yılı için yapacağı 40 bin öğretmen ataması alan çalışmalarını tamamladı. Son 10 yılda 417 bin 996 öğretmen atamasıyla rekor kırılırken, 28 Şubat'ta atılan ve aralarında çok sayıda başörtülünün de olduğu bin 17 öğretmenin de ataması yapıldı. Bu ay yapılacak 40 bin atamada en çok kontenjan Din Kültürü ile İngilizce'ye ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 eğitim öğretim yılı için yapacağı 40 bin öğretmen ataması alan çalışmalarını tamamladı. Buna göre atamalarda ilk sırayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce öğretmenliği aldı. 28 Şubat mağduru olan öğrenmenden bin 17'sini yeniden atandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atamalarında son on yılda büyük atak yaptı. Bakanlık, yaptığı atama sayısında her yıl artışa giderek son on yılda 417 bin 996 öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Yapılan atama sayılarına bakıldığında ise atamaların 666'sı milli sporcu kontenjanından yapılırken bin 582'si ise engelli kontenjanından atandı. Atamalarda, 28 Şubat döneminde zor günler geçiren ve görevinden ayrılan ya da atılan öğretmenlere de fırsat tanındı. Hükümetin aralarında çok sayıda başörtülülerin de 28 Şubat mağdurlarına tanıdığı geri dönüş hakkından yararlanarak yeniden öğretmen olarak atananların sayısı bin 17 olarak kayıtlara geçti.

DİN KÜLTÜRÜ VE İNGİLİZCE

Öte yandan Bakanlığın ağustos ayında yapacağı atamalarda duyulan ihtiyaç alanları ise belirlendi. Buna göre en çok ihtiyaç duyulan alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği oldu. İngilizce ve Özel Eğitim ve Rehberlik, Sınıf ve İlköğretim Matematik öğretmenlikleri de en çok ihtiyaç duyulan diğer alanlar arasında yer aldı. Diğer alanlar ise şöyle: "Türkçe, Beden Eğitimi, Okul Öncesi Öğretmenliği, Bilişim Teknolojileri, Fen Bilimleri, Matematik, Biyoloji."

EN ÇOK TÜRKMEN VE İRANLI ÖĞRENCİLER GELİYOR

Türkiye'de eğitim gören 48 bin 183 yabancı öğrenciler içinde ilk sırayı 6 bin 941 kişiyle Türkmenistan aldı. İkinciliği ise 6 bin 901 ile Azerbaycan ve 4 bin 343 ile İran en fazla öğrenci gönderen ülkeler arasında üçüncü sırada yer aldı. Tek öğrencisi olan ülkeler ise Barbados, Burkina Faso, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Grenada, Küba, Ukrayna, Umman olarak sıralandı. LYabancı uyruklu öğrencilerin en çok tercih edildiği üniversitelerde ise ilk sırayı 3 bin 51 ile İstanbul Üniversitesi aldı. 2 bin 146 öğrenci Marmara Üniversitesi'ni, 2 bin 78 öğrenci Anadolu Üniversitesi'ni, 2 bin 18 öğrenci Ankara Üniversitesi'ni, bin 695 öğrenci Gazi Üniversitesi'ni, bin 424 öğrenci ise Atatürk Üniversitesi'ni tercih etti. En az tercih edilen üniversiteler sıralamasında ise bir öğrenci ile Tunceli Üniversitesi, 4 öğrenci ile Artvin Çoruh Üniversitesi ve 8 öğrenciyle Bozok Üniversitesi yer aldı. (Kaynak: Star)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 28 Şubat Mağduru Olan Bin 17 Öğretmen Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Asd: Çocuklara işide nasıl katılınır, nasıl adam öldürülür onu öğretirsiniz artık ! 15 14 Yanıtla
  • PİROO: R. T. E SÖYLEMİLŞTİ ARKADAŞLAR DİNDAR BİR NESİL YETİŞTİRECEZ BUNU EN İYİ NERDE UYGULAR DEVLET OKULLARINDA DİN KÜLTÜRÜ ÖGRMETMENLERİYLE YILLARDIR ATAMA BEKLEYENLER KİMİN UMRUNDA. 9 3 Yanıtla
  • ALİ OSMAN ŞENGYUL: BENDE RTE NİN ÖZELLEŞTİRMELERİ SONUCU MAĞDUR EDİLDİM BENİM DURUMUM NE OLACAK EŞKİYAMI OLAYIM. İŞİMİ GÜCÜMÜ HER ŞEYİ Mİ KAYBETTİM 6 3 Yanıtla
  • qWERT: BİZİM MAHALLEDE HER SOKAKTA CAMİ VAR MÜMİN 100 METRE DAHA YÜRÜRSE BİTARAFI DÜŞER !!! ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİN AHI HEPİNİZİ CENENNEMDE YAKSIN !!! 4 4 Yanıtla
  • Beytüşşebap73: PKK, liler ne zaman Atanacak!! 2 3 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement