"28 Şubat Sürecinde Medyanın Algı Operasyonları" Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

"28 Şubat Sürecinde Medyanın Algı Operasyonları" Konuşuldu

"28 Şubat Sürecinde Medyanın Algı Operasyonları" Konuşuldu

"Medya Tahlilleri" programının bu ayki konukları; 24 TV Genel Yayın Yönetmeni ve Star Gazetesi Yazarı Murat Çiçek ve Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok oldu.

25.02.2016 09:01  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiçek ve Altınok konuk olduğu Medya Tahlilleri programında   "28 Şubat Sürecinde Medyanın Algı Operasyonları" konuşuldu.

Yeni kültür sanat döneminin aktüalitenin nabzını tutan programı "Medya Tahlilleri"nde her ay medya dünyasının tanıdık simaları konuk oluyor. Türkiye'nin sıcak gündeminin konuşulduğu programın bu ayki konukları; 24 TV Genel Yayın Yönetmeni ve Star Gazetesi Yazarı Murat Çiçek ve Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok'tu.  Söyleşiye birim müdürleri, gazeteciler ve  genç yetişkin çok sayıda izleyici katıldı. Yoğun ilgi gösterilen programda; 28 Şubat süreci, darbe dönemleri, Başkanlık Sistemi ve gündeme dair konular ele alındı.

28 Şubat döneminin sosyolojisine dair bilgi vererek konuşmasına başlayan Murat Çiçek, "Okul birincisi olan başörtülü kızın sahneden indirildiği, evladı asker olan başörtülü annenin askeriyede oğlunu ziyaret edemediği bir dönemde, medya üzerine düşeni malesef yapmadı" dedi.  Çiçek: "Başörtüsü ile ilgili masumane haklarını savunan insanlar polis şiddetine maruz kaldı. Askeri vesayetin geriletilmesi hususunda Özal ve Çiller'in tutumuna rağmen Türkiye, 28 Şubat sürecinde tekrar bir askeri vesayete maruz kaldı.  Günümüzde ise muhalefet, seçim kazanamasa da  medya sayesinde sürekli iktidarda kalabileceğine inandığından dolayı yeni anayasayı yapmamak için sürekli bahane üretiyor ve başkanlık sistemine karşı çıkıyor" dedi.

İspanya tarihindeki antidemokratik süreçlerle ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Melih Altınok ise, "Medyanın reflekslerine baktığınızda, 28 Şubat sürecinde ötekileştirme sembolü haline gelen başörtüsü sorununda, medyanın ayrımcılık yaptığı gözlemleniyor. Maalesef ki bazı medya grupları, halkı temsil etmiyor. 28 Şubat'ta ise medya, tarafsızlığını koruyamadı" dedi. Altınok: "Son dönemde siyasetin etkinleşmesiyle birlikte askeri politikaların belirlenmesi tasarrufu da siyaset kurumuna geçti. Bu sayede alınan kararların sorumluluğu siyasi kuruma ait oluyor. Darbelere ve e-muhtıralara karşı daha sağlam bir duruş için halkın iradesi çok önemlidir. Başkanlık sisteminde, seçim sayesinde halkın iradesi daha fazla ön plana çıkar" şeklinde konuştu.

Ümraniyelilerle bir araya gelen Murat Çiçek ve Melih Altınok'un, dinleyicilerin sorularını yanıtlamasıyla program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel '28 Şubat Sürecinde Medyanın Algı Operasyonları' Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement