28. Ulusal Kimya Kongresi - Son Dakika
Güncel

28. Ulusal Kimya Kongresi

Mersin'de, Mersin Üniversitesi (MÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Türkiye Kimya Derneği işbirliğinde 28. Ulusal Kimya Kongresi gerçekleştirildi.

02.09.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, Mersin Üniversitesi (MÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Türkiye Kimya Derneği işbirliğinde 28. Ulusal Kimya Kongresi gerçekleştirildi.

Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nden (AKMİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, AKMİB ana sponsorluğunda MÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde düzenlenen kongrede, sentez, analiz, malzeme, kataliz ve yaşam bilimlerinde gelişmeler gibi ana konularda 24 alt başlık altında bilimsel araştırmalar ele alındı, 204 sözlü ve 279 poster bildiri sunuldu.

Kongrede, 483 bilimsel bildirinin yanında, kimya sektöründe yenilikçilik, üniversite sanayi işbirliğinin önemi, kimya eğitiminin lisans ve lisansüstü düzeyde sorunları, bilim ve teknoloji politikaları ile kongrenin değerlendirilmesi konularında 4 ayrı panel gerçekleşti.

SEKA işletmelerinin kurucusu Mehmet Ali Kağıtçı anısına, TÜBİTAK teşviklerini tanıtan iki ayrı özel oturum ve bir de uygulamalı kozmetik çalıştayının yer aldığı kongreye, Türkiye'den 464, Azerbaycan'dan 11, İsviçre'den 4, Filistin'den 2 ve Birleşik Krallık'tan 2 kişi katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKMİB Başkanı Uğur Ateş, sektöre katkıda bulunmak adına çalışmalara ve paydaş kurumlara destek vermeye devam edeceklerini belirterek, "28 yıldır düzenli olarak yapılan, Türkiye'nin en eski ve geniş katılımlı kongresinin, ilk defa güney illerinden biri olan Mersin'de gerçekleşmesi için gerek sektörümüze, gerekse kentimize katkı sağlayacağını düşünerek katkıda bulunduk. Destek verdiğimiz bu organizasyonun başarı ile sonuçlandığını görmek ise bizleri çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28. Ulusal Kimya Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement