286 Kişiyi Soydular 290 Kişinin de Bilgilerini Ele Geçirdiler - Son Dakika
Güncel

286 Kişiyi Soydular 290 Kişinin de Bilgilerini Ele Geçirdiler

286 Kişiyi Soydular 290 Kişinin de Bilgilerini Ele Geçirdiler

* Beylikdüzü'nde bankamatiklere düzenek yerleştirerek bilgilerini ele geçirdikleri 286 kişinin hesabından 40 bin lira çektiği belirlenen 2 kişi tutuklandı.

13.04.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Beylikdüzü'nde bankamatiklere düzenek yerleştirerek bilgilerini ele geçirdikleri 286 kişinin hesabından 40 bin lira çektiği belirlenen 2 kişi tutuklandı.

Şüphelilerin bankamatiklere düzenek yerleştirmesi güvenlik kamerasına yansıdı.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, 2 şüphelinin Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde de toplam 290 kişinin bilgilerini ele geçirdiği belirlendi. Şüphelilerin bu hesaplardan kaç para çektikleri ise inceleniyor.

Haber: Çağatay KENARLI/ İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi'nde çok sayıda kişi, kredi kartlarından habersiz çekimler yapıldığını belirterek şikayetçi oldu. Polis ekipleri, yaptıkları yaklaşık 3 aylık çalışma sonucunda bankamatiklerin saatler süren görüntülerini inceleyerek bankamatiklere düzenek yerleştiren şüphelileri belirledi.

KART KOPYALAMA DÜZENEKLERİYLE YAKALANDILAR

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin Başakşehir ve Küçükçekmece'de yaşadıklarını belirleyerek operasyon düzenledi. Polis ekipleri yakaladığı 2 şüphelinin üstlerinde yaptığı aramada 2 kart kopyalama aparatı, 2 kamera düzeneği, 2 kart kopyalama aparatı sökmek için kullanılan bıçak, 2 şapka ve 1 sahte ehliyet ele geçirdi. Gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli Yunus Emre Ülgen ve Recep Koçak ifadelerine başvurulmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ŞÜPHELİ CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

Şüphelilerin yapılan detaylı sorgulamasında Yunus Emre Ülgen'in 'Hırsızlık' suçundan çok sayıda kaydının bulunduğu ve 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıkarken cezaevi firarisi olduğu da tepsi edildi.

286 KİŞİNİN KARTLARI'NDAN 40 BİN LİRA HARCAMIŞLAR

Emniyet yetkilileri, Ülgen ve Koçak'ın Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi'nde bulunan 286 kişinin banka kartı ve kredi kartlarının şifre bilgilerini kopyalayarak oluşturdukları sahte kartlarla değişik zamanlarda toplam 40 bin 384 lira kullanıldığını belirledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yunus Emre Ülgen ve Recep Koçak sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

290 KİŞİNİN DE KARTLARI İNCELENİYOR

Soruşturmayı sürdüren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin 2 Nisan ve 9 Nisan'a denk gelen cumartesi günleri Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde de toplam 290 kişinin banka kartı ve kredi kartlarının şifre bilgilerini ele geçirdiklerini tespit etti.

Ekipler, bu kartların bazılarından harcama yapıldığını belirleyerek diğer kartlarla ilgili olarak kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili çalışmalarını devam ettiriyor.

BANKAMATİĞE DÜZENEK YERLEŞTİRİLMESİ KAMERADA

Şüpheli Ülgen ve Koçak'ın bankamatiklerin kart bölmesini sökerek yanlarında getirdikleri kart bilgilerini kopyalamaya yarayan düzeneği yerleştirmesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüpheliler bankamatiğin üst tarafına da vatandaşların kart şifrelerini görmek için kamera düzeneği yerleştirmesi görüntülere yansıdı. Şüpheliler yaklaşık 2 saat sonra aynı bankamatiğe geri gelerek yerleştirdikleri düzeneği bankamatikten sökmeleri görüntülendi. Şüphelilerin aynı gün içinde pek çok bankamatiğe düzenek yerleştirdiği güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 286 Kişiyi Soydular 290 Kişinin de Bilgilerini Ele Geçirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement