29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası - Son Dakika
Yerel

29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası

29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası

Türk Kızılayı Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir, “Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur” dedi.

01.11.2014 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir, "Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur" dedi.

Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan Kızılay Haftası bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Türk Kızılayı Düzce Şubesi Başkanı Kemal Semih Demir Kızılay Haftası'nın önemi ile ilgili yaptı. Demir, "1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşudur. 146 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, gönüllü olarak çalışmalar yürüten Türk Kızılayı, günümüze kadar yüz binlerce aileye yardım eli uzatmıştır. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur, çadır, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir. Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Türk Kızılayı, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlarımıza yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yapmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan kişilere ilaç yardımı ve ücretsiz sağlık yardımı yapan Kızılay, engelli vatandaşlarımıza da yardım elini uzatmaktadır. Türk Kızılayı, ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra yurdumuzun değişik yörelerinde şubeleri tarafından kurulan ve yönetilen AŞ ocaklarında her gün binlerce yoksul vatandaşımıza sıcak yemek vermektedir. Kızılay, hizmetlerinin kalitesini arttırmak amacıyla personeli, üyesi, gönüllüleri ve işbirliği içinde çalıştığı kurum ve kuruluşların çalışanlarına ve halkın afet bilincini arttırarak afetlerden daha az zarar görmelerini sağlamak amacıyla özellikle çocuklar olmak üzere bütün halkımıza eğitim programları düzenlemektedir. Her yıl 29 Ekim- 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay'ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay'ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. Faaliyetleri zamanla sınırlı olmayan Türk Kızılayı, gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 29 Ekim 4 Kasım Kızılay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement