29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Hak İş Genel Başkan Vekili Toruntay: "Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan çözüm süreci kesintiye uğratılmamalı ve bu süreçten geriye gidiş olmamalıdır" Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: "Ülkeyi yönetenlerin asli görevi; Cumhuriyetimizi koruma bilinciyle hareket etmek, terör örgütlerine.

28.10.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay, çözüm sürecinin Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu, kesintiye uğratılmaması ve bu süreçten geriye gidiş olmaması gerektiğini ifade etti.

Toruntay, Cumhuriyet'in ilanının yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, Cumhuriyet'in geride kalan 91 yılında Türkiye'nin demokratikleşme, çağdaşlaşma, hukuk devletini gerçekleştirme, ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeleri kaydetme noktasında önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

Kendi bölgesinde rol model olan, uluslararası diplomatik girişimlere ve toplantılara ev sahipliği yapan Türkiye'nin, son zamanlarda bölgede yaşanan kaos ortamına ve ateş çemberine çekilme çabalarının dikkat çektiğini ifade eden Toruntay, şunları kaydetti:

"Demokrasinin temellerinin atıldığı 1923 yılından bugüne Türkiye, 91 yıldır güçlü devlet olmak yolunda büyük bedeller ödemiştir. Devlet, sivil toplum kuruluşları ve halk tarafından desteklenen çözüm süreci de Türkiye'nin güçlü devlet olma yolunda başlattığı önemli çalışmalardan biridir. Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden biri olan çözüm süreci kesintiye uğratılmamalı ve bu süreçten geriye gidiş olmamalıdır. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada saygın ve güçlü bir ülke olması için sürecin başarıyla tamamlanması gerekmektedir. Terörün son bulması silahların susması ve barış sürecinin egemen olması için çözüm sürecini destekliyoruz ve başarıyla sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Bizler, çalışanlar olarak demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, Cumhuriyet'in 91 yıllık tarihine uygun refah ortamında, sosyal hakların ileri olduğu bir ülke talep ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz."

-"Tavizsiz bir duruş sergilemek"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da Cumhuriyet'i ilelebet yaşatmanın kendilerinin en büyük sorumluluğu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin çok sıkıntılı günlerden geçtiğini ifade eden Koncuk, bir yanda PKK terör örgütü ile mücadele edilirken diğer yandan da IŞİD terör örgütünün tehditleri ile muhatap olunduğunu vurguladı.

Koncuk, IŞİD terör örgütüyle mücadeleyi bahane ederek Türkiye'yi farklı mecralara çekmeye çabalayanların ve PKK terör örgütünün toplumun huzurunu kast ettiğini savundu.

"Cumhuriyetin özünü kavrayamayanların, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının değerini bilmeyenlerin bugün ülkemizi getirdiği nokta ortadadır" görüşünü ileri süren Koncuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Oysa Cumhuriyet demek; iktidarın mutlak egemenliği değil halkın egemenliği demektir. Cumhuriyet demek; bağımsızlık, demokrasi, aydınlanma, çağdaşlaşma demektir. Cumhuriyet demek; milleti baş tacı etmek, insanlarımızın her türlü can, mal güvenliğini sağlamak, huzurunu tesis etmek, güvenliğine yönelik her türlü tedbiri almak demektir. Bu noktada ülkeyi yönetenlerin asli görevi; Türk milletinin hassasiyetlerini, değerlerini ön planda tutmak, uluslararası güçlerin direktiflerine uymak yerine milletimizin birlik ve dirliğini tesis etmeye yönelik adımlar atmak, Cumhuriyetimizi koruma bilinci ile hareket etmek, terör örgütlerine karşı tavizsiz bir duruş sergilemektir. Ulu Önder Atatürk'ün ve ecdadımızın mirası olan bu ülkede bizler bir ve beraber, tek yumruk olarak yolumuza devam edeceğiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.

  • Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu
    00:07 Sema-Semah-Devran etkinliği AKM'de seyircilerle buluştu

    Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Sema-Semah-Devran' etkinliğinde, Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin Fatih Çıtlak liderliğinde Anadolu'nun zikir ritüelleri sergilendi. İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteride yer aldı.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu
    00:05 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle buluştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partililerle bir araya geldi. Yapıcıoğlu, partisinin seçim koordinasyon merkezini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekti. Filistin ve Gazze'nin uzun süredir işgal altında olduğunu belirten Yapıcıoğlu, bu insanlık dramından dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Genel Başkan Yapıcıoğlu, adalet ve insan odaklı politikalarla halka hizmet etmek için çalıştıklarını vurguladı ve vatandaşlardan partilerine destek vermelerini istedi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşacaklarını ifade etti. Ayrıca, pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement