29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Hep birlikte bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak, üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz"

28.10.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hep birlikte bölünmez bütünlüğe, demokrasiye ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini bildirdi.

Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyetin onuncu yılı kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutku'nda, bugünü en büyük bayram olarak nitelendirdiğini hatırlattı.

29 Ekim'in Büyük Türk Ulusu'nun en büyük bayramı ve gurur günü olduğunu belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Türkiye Devleti'nin yeni yönetimi biçiminin Cumhuriyet, yeni isminin 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti' olarak kabul edildiği günden bu yana, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinden zaferle çıkan Türk Milleti'nin bir ferdi olarak, 91 yıldır Türk bayrağının altında özgürce yaşamanın mutluluğu ve gururu içerisindeyim. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, tüm dünya ülkelerine örnek teşkil eden bir devrimdir ve Ulu Önder Atatürk'ün 'Benim en büyük eserim' dediği bu ülkede yaşayan her vatandaş için Cumhuriyet'i korumak birinci görevimiz olmakla birlikte gelecek kuşaklara, çağdaş bir Türkiye bırakmanın tek yolunun Cumhuriyet olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle hep birlikte bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak, üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Ulusumuzun gurur günü kutlu olsun." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement