29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Hatay Gönüllüleri Konseyi tarafından geçtiğimiz yıl Cumhuriyetin Kuruluşunun 90.Yıl anısına Habib i Neccar Dağı'na dikilerek göndere çekilen Türk Bayrağı'nın birinci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

29.10.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Gönüllüleri Konseyi tarafından geçtiğimiz yıl Cumhuriyetin Kuruluşunun 90.Yıl anısına Habib-i Neccar Dağı'na dikilerek göndere çekilen Türk Bayrağı'nın birinci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri yanında yapılan törende yaptığı konuşmada, dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti özgün, özgür bir şekilde kalmaya devam edeceğini ve Türk Bayrağı'nın gönderden inmeyeceğini belirtti.

Savaş, bağımsızlığımızı simgeleyen, şehitlerin kanıyla yoğrulmuş olan Türk Bayrağı'nın Hatay'ın tüm ilçelerinde en üst noktalarına dikeceklerini kaydetti.

Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Tahir Dönmez de, dünyanın hoşgörü merkezinin Hatay olduğunu söyledi.

Geçen yıl hazırladıkları proje ile birlik ve beraberliklerini simgeleyen bir Türk Bayrağı'nı şehrin yüksek yerinde dalgalandırdıklarını ifade eden Dönmez, projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye Muhabir Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır ise gerek dahili gerekse de harici şer odaklarının ülke üzerinde oynamak istedikleri kirli ve hain oyunlarının had safhaya geldiği ve şanlı Türk Bayrağı'nı indirmeye varıncaya kadar küstahlığın sergilendiği günümüzde bayrak ve vatan bilincinin güçlenmesi yönünde azami gayretin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından okunan İstiklal Marşı ile birlikte dev Türk Bayrağı göndere çekildi.

Törene CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, 2'nci Hudut Alay ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Mehmet Ali Tuna, gaziler ve vatandaşlar katıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement