29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

İzmir'de fener alayı düzenlendi.

29.10.2014 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmir'de fener alayı düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başında yer aldığı fener alayı Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar sürdü. Milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı fener alayına katılanlar meşale, fener, Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri taşıdı.

Gündoğdu Meydanı'nda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması nedeniyle bazı kutlamaları iptal ettiklerini hatırlatarak, madendeki arama çalışmalarının bir an önce mutlu haberle tamamlanmasını temenni etti.

Türkiye'nin en aydınlık kenti İzmir'den Anadolu'ya bir ayna tutacaklarını ve bütün Anadolu'yı aydınlatacaklarını kaydeden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Bunu İzmir ilk kurşunu attığı gibi, 9 Eylül'de ülkenin kuruluş ve kurtuluşunu ulu önder Atatürkümüzün önderliğinde gerçekleştirdiği gibi yine aydın İzmirliler gerçekleştirecek ve İzmir Cumhuriyetin değerlerine, Atatürk'e ve mücadele arkadaşlarına sahip çıkacaktır. Her cumhuriyet bayramında her 9 Eylül'de, her 19 Mayıs'ta, 23 Nisan'da, 10 Kasım'da, 30 Ağustos'ta İzmir varlığını, bağımsızlığını borçlu olduğu ulu önderine sahip çıkıyor. Bugün de sahip çıkıyor yarın da sahip çıkacak. Hepinizi tüm hemşehrilerimi canı yürekten kutluyorum. İzmir yani Türkiye'nin aydınlık insanları varolduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Bayraklı'da kutlama

Öte yandan Bayraklı Belediyesi tarafından Smyra Meydanı'nda düzenlenen kutlamada saat 19.23'te 1923 kişi aynı anda zeybek oynadı ve ardından bir araya gelerek 1923 rakamını oluşturdu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement