29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Muğla ve ilçelerinde "Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi.

29.10.2014 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla, Bodrum ve Fethiye ilçesinde Cumhuriyetin ilanının 91'inci yıl dönümü dolayısıyla "Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi.

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan fener alayı ve yürüyüş bisikletçi ve motosikletçilerin de Türk bayrakları ve meşaleler ile katılımıyla Recai Güreli Caddesi, Kız Meslek Lisesi önünden devam ederek Atatürk Anıtı'nda sona erdi.

Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyesince düzenlenen etkinliğe katılanlar yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerindeki fenerler ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Programa katılan vatandaşlar sık sık "Cumhuriyetin bekçileriyiz" sloganlarını attı. Yürüyüşe katılanlar Andımızı okudu.

Yürüyüş sonunda vatandaşların bayramını kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyetin 91'inci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gürün, Muğla'nın barış ve sevgi şehri olarak örnek bir kent olduğunu belirterek, "Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milleti'nin özgür iradesine en uygun yönetim şekli halk iradesine dayanan Cumhuriyet'i gene halkın desteğiyle kurmuştur. Cumhuriyet'ine, Atatürk  ilke ve inkılaplarına sahip çıkan Türk Milleti sayesinde 91. yılında dimdik ayakta olan Cumhuriyet'e bugünlerde her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız" dedi.

Fethiye ilçesinde ise Cahit Gündüz Caddesi'nde başlayan fener alayı ve yürüyüş Fethiye Belediyesi bandosu eşliğinde motosikletçilerin de Türk bayrakları ve meşaleler ile katılımıyla Beşkaza Meydanında sona erdi.

Yürüyüşün ardından vatandaşlar İstiklal Marşı'nı okuyarak dağıldı.

Bodrum'da Cumhuriyetin 91. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında fener alayı düzenlendi.

Bodrum Milta Marina önünde başlayan yürüyüş Belediye Meydanı'nda sona erdi.

Etkinliğe katılanlar ellerindeki Türk bayrakları ve meşaleler ile marşlar söyleyerek yürüdü. Yürüyüşün ardından Belediye Meydanı'nda toplanan kalabalık andımızı okudu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement