29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Almanya'nın Başkenti Berlin'de, bayram dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

29.10.2014 23:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın başkenti Berlin'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde resepsiyon düzenlendi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği  konutunda gerçekleştirilen törene, Hristiyan Demokrat Parti (CDU) milletvekili Cemile Yusuf, yabancı misyon şefleri, Türk iş adamları, Türk ve Almanlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin Büyükelçiliğine gönderdiği özel kutlama mesajı hem Türkçe hem Almanca okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Görev yapmakta olduğunuz bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine, onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, dünyada barışı, dayanışmayı, adalet ve refahı savunan; her ülkenin iç işlerine ve toprak bütünlüğüne saygı gösteren, uluslararası hukuku, evrensel insani değerleri, insan hak ve özgürlüklerini her şeyin üzerinde tutan bir dış politika anlayışına sahiptir. 91 yıl boyunca hassasiyetle muhafaza ettiğimiz ve savunduğumuz bu değerler, bugün ve bundan sonra da Türkiye dış politikasının sarsılmaz temel ilkeleri olacaktır. Türkiye, her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir.

Türkiye, istikrarla büyüyen ekonomisi, standartları yükselen demokrasisi, kararlı Avrupa Birliği Süreci, G-20 üyeliği, uluslararası platformlardaki etkin tutumuyla, bölgesel ve küresel barış için tecrübesini insanlık adına seferber etmekten de kaçınmayacaktır. Bu düşüncelerle, orada yaşayan tüm vatandaşlarımızın, tüm kardeşlerimizin, akrabalarımızın Cumhuriyet Bayramlarını tekrar tebrik ediyorum. Bu anlamlı günde, heyecanımıza ve coşkumuza ortak olan dost ve kardeş ülkelere, onların halklarına ve temsilcilerine, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyor; selam ve sevgilerimi yolluyorum."

Mesajın okunmasının ardından konuşan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Atatürk ve silah arkadaşlarının cumhuriyeti kurarken verdikleri mücadeleye atıfta bulunarak o günden bu güne Türkiye'nin gelişmeye devam ettiğini belirtti.

Karslıoğlu çok sayıda yabancı büyükelçinin verilen resepsiyona katıldığını belirterek, "Cumhuriyetin 91. yıldönümünü Alman dostlarımızla kutlamak bizi mutlu ediyor. Çok sayıda büyükelçinin burada olması bizi daha da mutlu etti" dedi.

Karslıoğlu resepsiyonda bir de Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle bir sergi açıldığına işaret ederek burada Türk sinema kültürünün son 100. yılından örnekler sunulduğunu kaydetti.

Büyükelçi Karslıoğlu, Karaman'dan gelen haberin kendilerini derinden üzdüğünü ve yaraladığını vurgulayarak, "İnşaallah bir daha bunları yaşamayız. Ona göre tedbirlerimiz ileriye yönelik alınmış olur" diye konuştu.

Karslıoğlu Cumhuriyetin 91. yılının kutlandığını yineleyerek daha nice yıllar güzellik zenginlik ve mutluluk içinde geçmesi temennisinde bulundu.

Katılımın yoğun olduğu resepsiyonda davetlilere ikram edilen Türk yemekleri büyük ilgi gördü. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement