29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Sofya Büyükelçiliğince 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verildi.

30.10.2014 00:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

Ramada Oteli'ndeki resepsiyonda Büyükelçi Gökçe, yaptığı konuşmada, Bulgar ve yabancı konukların Türkiye'nin bayramına gösterdiği ilgi ve saygıdan dolayı teşekkür etti.

Gökçe, Atatürk'ün 91 yıl önce kurduğu cumhuriyetin bugün gelişmiş, aktif ve hızlı gelişen bir devlet olduğuna işaret ederek, Atatürk'ün söylediği gibi Türkiye ve Bulgaristan'ın daima iyi birer komşu ve dost olduklarını ifade etti.

Büyükelçi Gökçe, ülkede faaliyet gösteren Bulgar-Türk iş adamları teşkilatların birleştiğini söyledi. Sofya'daki Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası, Filibe'deki Bulgar Türk İş Adamları Derneği ve Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar–Türk Ticaret ve Sanayi Odasının, Sanayi ve Ticaret Birliği çatısı altında güçlerini birleştirdi.

Resepsiyonun onursal konukları arasında yer alan Bulgaristan Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, Türkiye'nin mutlu bayramını kutlarken, iki ülkenin ilişkilerinin tarihsel bir geçmişe dayandıklarını belirtti. Geçmişten alınan derslerle Bulgaristan ve Türkiye'nin geleceğe dönük iyi bir dostluk ve işbirliği ilişkilerini oluşturduklarına vurgu yapan Mitov, Bulgaristan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği ile üyelik için diyalog sürecini desteklediğini söyledi. Bakan Mitov, Karaman'daki maden kazasından dolayı Bulgaristan'ın da büyük bir üzüntü duyduğunu kaydetti.

Mitov, "Benim için önemli olan, bu güzel ilişkilerimizi koruyup, tüm formatlarda onları geliştirebilmektir. Özellikle sürekli değişen jeopolitik ortamda ve tüm tehditlerin karşısında karşılıklı ilişkilerimizin daha da derinleşmesinde büyük yarar var. Türkiye çok büyük dostumuzdur" diye konuştu.

Adalet Bakanı Hristo İvanov da iki ülke arasında adalet alanındaki ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu paylaştı. Türkiye'nin Cumhuriyet Başsavcısı başkanlığında bir heyetin eylülde Bulgaristan'ı ziyaret ettiğini ve verimli bir diyalog kurulduğunu anımsatan İvanov, adalet memurlarının eğitim mübadelesi öngörüldüğü ilişkilerin geniş bir potansiyele sahip olduklarını aktardı.

Bulgaristan-Türkiye sınırının bir bölümündeki tel örgülerin abartılmaması gerektiğini savunan İvanov, "Böyle bir düzeneğin bulunması sorun haline getirilmemeli. Önemli olan iki ülke arasındaki her türlü işbirliği ve diyaloğun geliştirilmesidir" dedi.

Resepsiyona Bulgaristan Eğitim Bakanı Rumyana Kolarova da katıldı.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gönderdiği mesajı resepsiyon sırasında salonda bir ekranda yayımlandı. Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Dost Bulgaristan'da bulunan tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz, tüm dost ve kardeş ülkeler için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl heyecanını bizlerle paylaşan dost ve kardeş ülkelerin temsilcilerine onların nezdinde tüm dost ve kardeş halklara, temsilcilik çalışanlarımıza da bu anlamlı günümüzde barış ve dayanışma mesajlarımızı iletiyor, milletimizin en kalbi selamlarını gönderiyorum." - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement