29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısının, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da olduğu gibi Türk milletini ancak birleştireceğini vurguladı.

28.10.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen terör saldırısının, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da olduğu gibi Türk milletini ancak birleştireceğini vurguladı.

Ankara Valisi Kılıçlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Kılıçlar kutlama mesajında şunları kaydetti:

"Bugün, milletimizin varlık mücadelesi verdiği, 1. Dünya Savaşı'nın sonunda yurdunu işgal etmiş ve gönüllerince paylaşmaya çalışan düşmanlarını bağrından söküp attığını ilan ettiği, aziz milletimizin yekvücut olup 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmayı başardığı gündür."

Cumhuriyetin, tüm dünyanın Türk varlığını ortadan kaldırma hayalleri kurduğu bir dönemde ilan edildiğini belirten Kılıçlar, "Nene Hatunların sırtında, Koca Seyit Onbaşıların omzunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her manası ile milletimizin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ettiğine vurgu yapan Kılıçlar, şunları kaydetti:

"Hain terör saldırıları, ay yıldızlı bayrağımız uğruna şehit düşen askerlerimiz, polislerimiz, masum vatandaşlarımız ve çevremizde cereyan eden olaylar, bizlere, yeniden milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, bayramı karşılayan çocuklarımız gibi sevinçle el ele, bir ve beraber olmamız gerektiğini göstermektedir. Ülkemizin, doğusu ile batısını birleştiren başkentimizin tren garı önünde meydana gelen menfur terör saldırısı, ancak aziz milletimizi, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Sakarya'da olduğu gibi birleştirecektir.

Tarihin en eski medeniyet ve kültür birikimlerine sahip aziz milletimiz, nice zor zamanlardan geçmiştir. Çevremizde oynanan, ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmayı amaçlayan oyunlara asla gelmeyecektir. Cumhuriyetine, devletine daha sıkı bağlanacak ve onu ebediyen yaşatacaktır. Bu bilinçle, ülkemizin bayrağını gönderden indirmeyen, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi, şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement