29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

28.10.2016 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mi·lletveki·li· Uysal, mesajında, 29 Ekim 1923'te ilan edilen cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü coşkusunu, millet olarak hep birlikte paylaştıklarını belirtti.

Cumhuriyetin 93 yıllık tarihi, milletin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, gelecek umut veren, atılan her adımda ders alınması gereken bir dönem olduğunu ifade eden Uysal, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. 15 Temmuz gecesi ülkemizi ve bu topraklarda yaşayan Müslüman halkı yok etmeye yönelik tarihin en büyük saldırılarından birine tanıklık eden 79 milyon milletimiz büyük bir demokrasi sınavından geçti. Tüm sömürgeci güçlerin desteğini arkasına alan gözü dünmüş bir katliam şebekesi olan FETÖ terör örgütüne karşı göğüslerini siper eden halkımız, şanlı tarihinden aldığı feraset, milli ve manevi değerlerimizin kazandırdığı iman ve cesaret ile bu kahpe girişimi hep birlikte bertaraf etmiştir.. Allah'tan başka kimsenin önünde diz çökmeyeceğini destansı bir şekilde tarihe yazmıştır. Milletimiz demokrasiye sahip çıkarak, millet iradesine vurulmak istenen kelepçeye artık müsamaha gösterilmeyeceğini ve bu ülkede seçimle iş başına gelenler, ancak seçimle kalacak veya seçimle gideceğini göstermiştir. Allah'tan başka kimsenin önünde diz çökmeyeceğini destansı bir şekilde tarihe yazmıştır."

- Karabük belediye Başkanı Vergili

Başkan Vergili de mesajında, Kurtuluş Savaşı sonrası, bundan 93 yıl önce 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin kurulduğunu hatırlatarak, "Kurtuluş Savaşına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarıyla birlikte ülkemizin kaderini değiştirerek, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan Kurtuluş Destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, Atatürk'ün önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser, gözü daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır." ifadelerini kullandı.

KBÜ Rektörü Polat

Rektör Polat da, mesajında, milletin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını vurgulayarak, "Şanlı tarihimizi yazan ecdadımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devlet büyüklerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ortak irade ve iman ile mücadele eden ve canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aziz milletimizin milli birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza kadar memleketimizde ve dünyada barış ve adaleti tesis edecek güce ve teknolojiye sahip olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy

Başkan Aksoy ise mesajında, insanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramların, sosyal ve kültürel hayatında vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Yeni ufuklar, aydınlık bir gelecek demek olan cumhuriyetin, ülkenin üzerinde oynanan hain oyunlara karşın bugün her zamankinden daha güçlü olduğunu belirten Aksoy şunları ifade etti:

"Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden ülkemizi daha da yukarılara hep birlikte çıkaracağız. Bu duygularla, bu tarihi günde, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla yad eder, aziz milletimizin ve Safranbolulu hemşehrilerimin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement