29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

VAN (İHA) – Van’ın Çatak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

29.10.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN (İHA) – Van'ın Çatak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Çatak Yatılı Bölge Okulu bahçesinde düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, Cumhuriyet Savcısı İsmet Tan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kaydım, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Kaymakam Hacı Asım Akgül ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Umut Düzerdik, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, 'Cumhuriyet rejiminde hiçbir kişi, grup veya güç, milletin temsilcilerinden oluşan meclise tahakkümde bulunamaz. Millet adına kararları meclis verir. Bu kural en buhranlı dönem sayılan milli mücadele yıllarında bile geçerli olmuştur. Gençlerimizin bu anlayış içerisinde hareket ederek, 92. yılını kutladığımız bugünde kendilerine emanet edilen cumhuriyete sahip çıkacağına inanıyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramı'nızı kutluyorum" dedi.

Öğrencilerin şiirler okuması ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları folklor gösterisinin ardından resmi geçit töreniyle program sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement