29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

28.10.2016 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çakacak, mesajında, Cumhuriyet'in, tarih boyunca "esaret zinciri" vurulamamış Türk milletinin, kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasıyla kurulduğunu belirtti.

Cumhuriyet'in 93. yıl dönümü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını kaydeden Çakacak, "Cumhuriyet, her türlü imkansızlıklar içinde varoluş mücadelesi veren bir milletin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük güç olduğunun ve milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır." ifadesini kullandı.

Çakacak mesajının devamında şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Millet olarak, büyük fedakarlıklar sonucu kurulan ülkemizin küresel ölçekte bir güç haline gelen konumunu, milletimizin sarsılmaz kardeşliğini bugün de yarın da aynı kararlılığı, azmi ve gücü sergileyerek koruyacak, geliştirecek ve buna mani olmak isteyen hainlere asla fırsat vermeyeceğiz. Büyük bir gurur ve coşku içerisinde olduğumuz bu mutlu günde, başta cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement